Jazzfestivalen knebler ingen

Kai Gustavsen svarer i dette innlegget Ragnhild Håkonsen om at jazzfestivalen knebler kunstnerisk frihet.

Kai Gustavsen svarer i dette innlegget Ragnhild Håkonsen om at jazzfestivalen knebler kunstnerisk frihet. Foto:

Av

"Kongsberg Jazzfestival knebler kunstnerisk frihet. Vi er imot kunstnergruppa Annex og Kongsberg Fredslag".

DEL

MeningerDette er påstander fremsatt av Ragnhild Håkonsen i leserinnlegg i Laagendalsposten 21. juli, der hun også spør om jeg har samvittigheten i behold. Bakgrunnen er at vi takket nei til en henvendelse fra Kongsberg Fredslag i innspurten til årets festival.

Jeg har samvittigheten i behold. Derfor bringer jeg mitt tilsvar i sin helhet ut i offentligheten:


«Vi ønsker ikke å gå inn på noe samarbeid rundt dette nå.

Det er mange grunner til dette. Henvendelsen kommer altfor sent. Programmet er lagt og både Barnivalprogrammet og Programrådet har avsluttet sitt arbeid. Det er kun fire uker igjen til festival.

Les leserbrevet til Ragnhild Håkonsen her:
Jazz og politikk

Vi er under konstant press fra ulike grupperinger som ønsker å bruke festivalen som anledning til å spre sitt budskap. Dette gjelder både politiske partier, ulike organisasjoner og næringsliv. Oppi alt dette skal vi prøve å holde fokus på at vi er en musikkfestival.

For selv å kunne styre hva som skjer, har vi gjennom avtaleverket med kommunen blitt tildelt eksklusiv rett til å disponere offentlig areal.

Festivalen består av ca 150 forestilllinger/konserter. Da sier det seg selv at aktiviteter som foregår under festivalen skal være koordinert og planlagt. På lik linke med at vi sa nei til at Høyre og Erna Solberg fikk nei til å kjøre en diger Høyre-buss inn i sentrum «siden hu likevel skulle hit» under festivalen i fjor, sier vi nei til denne forespørselen.

Ta kontakt igjen i september, så går vi i mer konkret dialog da”.


Haakonsen glemmer altså å nevne at landets statsminister fikk samme svar da de i «hyrten og styrten» ønsket å profilere partiet under festivalen i fjor. Forskjellen er bare at Erna Solberg ikke skriver leserinnlegg om knebling i ettertid.

Håkonsen glemmer også å nevne at deres henvendelse kom midt i innspurten for årets avvikling og at de ble invitert til å komme i dialog rett over sommeren med tanke på neste år.

Grunnleggende støtter jeg kunstneres rett til å ytre sine standpunkter. At de bruker sin posisjon til å forsøke å endre verdensbildet ligger i kunstens vesen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags