Både Jamie Cullum og Øystein Sunde kommer til jazzfestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

To publikumsfavoritter er booket inn til sommerens jazzfestival.

DEL

For tredje gang kommer den verdensvante entertaineren Jamie Cullum til Kongsberg jazzfestival.

Han skal underholde på Kirketorget torsdag 4. juli. Mange husker ham fra samme scene i 2014 og fra Kongsberghallen i 2005.

Etter konserten i 2014 skrev Laagendalsposten at Cullum toppet kvelden: «Det var full rulle med Jamie Cullum på Kirketorget fredag kveld. Jazzens svar på Mick Jagger fikk virkelig fart på 4.000 publikummere. Med et sceneshow der mannen både slår løs på trommer, klatrer og hopper på flygelet og synger som en Gud, svinger det som bare det! Moro!».

Jazzartist

Fra hans store suksess i 2003 med platen «Twentysomething» har Jamie Cullum tatt verden med storm. To Golden Globe, to BRIT Awards, en Grammy Award og med en hel andre masse priser og nominasjoner regnes Cullum som tidenes mest suksessfulle britiske jazzartist. 

Sammen med hans egne utgivelser har Cullum skrevet musikk for West End i London og BBC for å nevne noen.

I 2013 kom Cullums sjette album «Momentum» og han er nå aktuell med en coverutgivelse fylt med julesanger.

Cullum har solgt over ti millioner plater på verdensbasis, og er med dette Storbritannias mestselgende jazzartist gjennom tidene. Selv om hans hovedsjanger faller innenfor jazz, appellerer han like mye til de som liker pop og rock, og omtales ofte som en moderne Frank Sinatra. 

– Vi er stolte og glade for å endelig kunne melde at den drivende gode entertaineren igjen gjester Kongsberg, sier markedsansvarlig i Kongsberg Jazzfestival, Julie Vold Bjørkamo.

Øystein Sunde

En norsk publikumsfavoritt er også klar for sommerens jazzfestival, nemlig Øystein Sunde med «full pakke».

Han skal underholde folket på Gamle Norge lørdag 6. juli.

Øystein Sundes solokarriere begynte på Dolphins viseklubb i Oslo i 1966.

– Det var en klubb full av entusiastiske nybegynnere i slutten av tenårene. Du fikk sitte på en barkrakk og synge tre sanger, og så var det nestemann opp, sier Sunde om denne tiden.

Etter fire år på krakken, kom den første plata, og det tok for alvor fyr i karrieren.

I dag kan Sunde se tilbake på en 50 år lang historie full av plateutgivelser, showsuksesser, TV-produksjoner og samarbeid med de beste i norsk showbiz, som Ingrid Bjørnov, Gitarkameratene, Halvdan Sivertsen, Finn Kalvik, Eldar Vågan, Dizzie Tunes & Grethe Kausland, Hege Schøyen og Vazelina Bilopphøggers.

Sunde har selvfølgelig med seg sitt faste band, «Meget i Sløyd», men denne gangen blir det i tillegg «full pakke» med Staffan William-Olssons jazzband «Sharp Nine», Reidar Larsen på piano og koring fra «Erfarne Kvinnfolk».

– Etter flere års forsøk lykkes vi endelig med å få legendariske Øystein Sunde på plakaten – med jazzmusikere, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

LES OGSÅ:

- Som julaften og bursdag på samme tid

To jazzlegender er klare for festivalen

Alan Walker + Highasakite  = sant

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken