Se hvem som kommer til jazzen

INSTRUMENTGENI: Stian Carstensen trakterer flere instrumenter. Han skal spille under jazzfestivalen.

INSTRUMENTGENI: Stian Carstensen trakterer flere instrumenter. Han skal spille under jazzfestivalen. Foto:

Av

Et originalt og unikt musikalsk møte venter på Kongsberg Jazzfestival til sommeren. Saksofonisten Marius Neset utfordres av det musikalske fenomenet Stian Carstensen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Stian Carstensen har gjestet Marius Neset på scenen kun en gang tidligere, noe som var så vellykket at det nå blir mulighet for å oppleve de to virtuosene sammen under Kongsberg Jazzfestival.

LES OGSÅ: Marius Neset - vår nye verdensstjerne

Gjennombrudd

Marius Neset har i løpet av få år hatt et formidabelt internasjonalt gjennombrudd, fra seieren med JazzKamikaze i Young Nordic Jazz Comets i 2005, utgivelser og konserter med sin egen kvintett til større samarbeidsprosjekter med London Sinfonietta og Trondheim Jazzorkester, og mye mer.

Da det ledende jazzmagasinet Downbeat nylig presenterte 25 musikere som det mente ville være banebrytende i framtidas jazz, var saksofonisten Marius Neset med, som eneste europeer.

Med sin egen kvintett makter han alltid å vekke publikums begeistring, og denne begeistringen blir garantert ikke mindre når han nå skal spille med Stian Carstensen.

LES OGSÅ: En helt uvanlig kammerkonsert

Begeistret

Fra sin base i Farmers Market kaster han seg ut i forskjellige musikalske prosjekter – alltid med stor suksess.

– Marius Neset Ouintet med Stian Carstensen kan fort bli den store og positive overraskelsen på årets jazzfestival på Kongsberg, sier en begeistret festivalsjef, Kai Gustavsen.

Besetningen består altså av Marius Neset (saksofon), Ivo Neame (piano), Jim Hart (vibrafon og marimba), Etter Eldh (bass) og Anton Eger (trommer) samt Stian Carstensen på trekkspill.

Konserten holdes på EnergiMølla lørdag 8. juli. 

LES OGSÅ:

Karin Krog kommer til jazzen

Nå kan du høre Stjernekamp-vinneren

John Scofield til jazzen

Felefavoritten er klar

Vil gjøre ny suksess

Dee Dee Bridgewater kommer til jazzen

Chick Corea åpner jazzen

Artikkeltags