Stort utvalg workshops under jazzfestivalen

PARADEN: Ungdom som spiller i jazzparaden er en tradisjon. I år blir det intet unntak.

PARADEN: Ungdom som spiller i jazzparaden er en tradisjon. I år blir det intet unntak. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I år tilbyr Kongsberg Jazzfestival både paradeworkshop, bandworkshop og danseworkshop for barn og unge mellom ti og 18 år.

DEL

Alt dette skal foregår fra 2. til 4. juli. Kongsberg Jazzfestival varer fra 4. til 7. juli.

På paradeworkshopen blir det lagt vekt på å jobbe gehørbasert – altså uten noter. Instruktørene vil også gi undervisning i improvisasjon. Workshopene ender opp med spilling i jazzfestivalens åpningsparade samt minikonsert ved åpningen på Kirketorget.

Instruktører

Instruktører på paradeworkshopen er som tidligere, musikerne i det populære bandet Gumbo, nemlig Kåre Nymark jr. (trompet), Even Kruse Skatrud (trombone), David Gald (tuba) og Kenneth Ekornes (slagverk).

På bandworkshopen vil instruktørene Stina Moltu Marklund (vokal og gitar) og Ola Høyer (bass) lære bort teknikker for å jobbe gehørbasert og med mye improvisasjon. Workshopen ender opp med konsert på en av festivalens utendørsscener.

Dans

Nytt i år er en danseworkshop. Den arrangeres i samarbeid med Studio 3.

– Kongsberg har et meget stort og suksessfullt dansemiljø. I år har vi også slått oss sammen med Studio 3 for å tilby danseworkshops for alle som ønsker å være med. Her vil deltakerne få danse med flinke instruktører og lære seg flere stilarter, blant annet improvisert jazzdans, står det i nyhetsbrevet fra Kongsberg Jazzfestival.

De som er med på workshopen skal danse i festivalens åpningsparade samt ha en kort oppvisning under åpningen av festivalen.

LES OGSÅ:

Underskuddet ble på 4,5 mill

Jazzfestivalen gjør comeback i gamlekinoen

Di Derre kommer til jazzfestivalen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags