Tre av jazzens største stjerner kommer til festivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Dianne Reeves, Lizz Wright og Angelique Kidjo legger turen til Kongsberg Jazzfestival med turnépremiere på sitt prosjekt «Sing The Truth».

DEL

Konserten holdes i Kongsberg Musikkteater lørdag 6. juli 2019.

Sammen har de satt sammen et sterkt program hvor målet er at ingen forlater konserten uten rikelig med glede. Musikalsk leder er Grammy-prisvinnende Terri Lyne Carrington.

Improvisasjon

Dianne Reeves er en artist som legger inn mer rytme og melodi enn de fleste uten at det går på bekostning av jazzens vesen og sarte blå sjel. Dianne Reeves har et sterkt fortellerinstinkt, en virtuositet og et improvisasjonstalent som kan ta pusten fra de fleste.

På tross av sine sjangeroverskridende prosjekter har hun et uslitelig godt rykte blant jazzens harde kjerne, og høster en enorm anerkjennelse fra kritikere og publikum over hele verden, som har blitt kronet med fire Grammy-priser – tre av dem på rad.

Røtter i gospel


Lizz Wright er jazzvokalist i de beste tradisjoner, aktuell med albumet «Grace» som hun slapp høsten 2017, og som er hennes sjette soloalbum siden debuten med «Salt» i 2003.

Hun har sine egne røtter i gospelmusikken i de amerikanske sørstatene, og ble underveis inspirert av artister som Nina Simone, Cassandra Wilson og Joni Mitchell. Hun begynte tidlig å spille piano og synge, og trakk snart inn inspirasjon fra både soul, pop og blues.

Bare 20 år gammel ble hun med i vokalkvartetten In the Spirit i 2000, mens hun et par år senere vakte oppsikt under en hyllestturné til Billie Holiday. Siden har hun vært en av jazzens store vokalstjerner.

Afrofunk

Angelique Kidjo, dronningen av afrofunk har vunnet Grammy for i kategorien «Best Contemporary World Music Album» for plata «Djin Djin». Den er produsert av Tony Visconti og med en stjernespekket gjesteliste som blant andre inkluderte Peter Gabriel og Ziggy Marley.

Kidjo har blitt verdensstjerne siden gjennombruddet med «Batonga» i 1991 og blander soul, funk og pop med sine musikalske røtter fra Benin i Vest-Afrika. Hun var flere ganger i Norge og er godt kjent for norsk publikum. Hun er involvert i en rekke internasjonale prosjekter.

Hun har samarbeidet med store navn som Alicia Keys, James Brown og Philip Glass. Den Grammy-vinnende artisten har en kraft og musikalitet som treffer midt i hjertet. Hun er et musikalsk fyrverkeri som gjør det umulig å sitte stille og bare lytte.

Trommis

Sju år gammel var Terri Lyne Carrington da hun fikk trommesettet etter sin jazzmusikerbestefar.

Som tiåring opptrådte hun på Wichita Jazz Festival, og året etter fikk hun stipend ved prestisjetunge Berklee College of Music der hun i dag er æresdoktor og lærer og en strålende slagverker.

LES OGSÅ:

Madrugada kommer!

- Det er en stor ære for oss å komme tilbake til byen, og spille på jazzfestivalen

Folkefest ga rekordoverskudd

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags