Varsomt fra Paulsberg

PÅ SCENEN: Hanna Paulsberg var på scenen i går.

PÅ SCENEN: Hanna Paulsberg var på scenen i går. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I kjelleren på Grand var det stinn brakke da Hanna Paulsberg-kvartetten kom på scenen sent onsdag. Saksofonisten fra Rygge er sammenlignet med en rekke store navn i tenorverdenen. Wayne Shorter er kanskje den som treffer best med stilen hun har akkurat nå. Det er like før vi kan slutte å kalle henne ung og lovende. Hun tar steget opp og blir en musiker å regne med i mange år framover, får vi håpe.

På Grand spilte kvartetten musikk fra den siste utgivelsen kalt «Eastern Smiles». Vi fikk høre forsiktige tilnærminger og stor detaljrikdom i kompet.

LES OGSÅ: Statsministeren ga seg hen i jazzens verden

Onsdag ble jeg imponert over svenske Oscar Grönberg, en musiker i den rike jazzpiano-tradisjonen i nabolandet. Han står på skuldrene til navn som Bengt Hallberg, Jan Johansson og Bobo Stenson. Trommeslager Hans Hulbækmo fra Tolga har utsøkte innspill og utspill. Bassist Trygve Fiske fra Frei likeså. Han utvikler seg fra festival til festival. Moro å høre ham. Lærerne på Musikkonservatoriet i Trondheim må være stolte av disse musikerne.

LES OGSÅ: En førsteklasses konsertopplevelse

Hanna Paulsberg var rett inn fra festivalen i København og etter eget utsagn ikke helt i form. Hun gjennomfører likevel det 75 minutter lange settet på en flott måte. Varsomhet preger spillet hennes, omsorg for detaljene, presise innspill og en fin tone i hornet. En saksofonist og komponist å følge på karrieren videre.

Kvartetten avsluttet med den groovy komposisjonen Catalan Boy og publikum hilste dem med stående applaus.

Hanna Paulsberg Concept

 • Argus, Quality Hotel Grand onsdag
 • Hanna Paulsberg, saksofon
 • Oscar Grönberg, piano
 • Hans Hulbækmo, trommer
 • Trygve Fiske, bass

Se hele jazzparaden, eller klikk deg inn på kapitler:

  Laagendalsposten fulgte hele jazzparaden gjennom Kongsberg sentrum, og var med på åpningen på Kirketorget. Se alt om igjen her!

  Send inn tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags