Vigeland-kveld i Kongsberg kirke

Oslo  20150620.
MONUMENTAL KUNST: Mange turister strømmer til Oslo og Vigelandsparken for å se Monolitten, Sinnataggen og de andre skulpturene. Onsdag blir det Vigeland-kveld i Kongsberg kirke.

Oslo 20150620. MONUMENTAL KUNST: Mange turister strømmer til Oslo og Vigelandsparken for å se Monolitten, Sinnataggen og de andre skulpturene. Onsdag blir det Vigeland-kveld i Kongsberg kirke. Foto:

Hvem var Gustav Vigeland, og hvordan kom han til å prege Oslo med sin monumentale kunst?

DEL

Leder for Vigeland-museet, Jarle Strømodden, kommer til Kongsberg kirke onsdag 25. september for å holde foredraget over 150-årsjubilanten Gustav Vigeland.

Vigelandsparken er en av nasjonens stoltheter. De fleste har sett bilder av en av de små skulpturene på bruenden, Sinnataggen, og mange har beundret den store Monolitten og skulpturgruppene omkring. Hvordan kunne Oslo kommune ta seg råd til å anlegge denne fantastiske skulpturparken i mellomkrigstida? Et parkanlegg med fontener, plener og trapper, mellom store, mektige trær? Hvem var denne Gustav Vigeland og hvilke andre kunstverk har han skapt? Det er 150 år siden sørlendingen med den enorme arbeidskapasiteten så dagens lys.

– Vi vil få se fine utsnitt av skulpturer og høre hvordan dette gikk til på onsdagens kulturkveld i kirken, opplyser Reidar Aasbø, sogneprest i Kongsberg og Jondalen menigheter.


LES OGSÅ:

– Dette blir den første buldreveggen på et museum

Marit (47) debuterer med bok om eget liv: – Det jeg skriver om er som tatt ut av en skrekkfilm

Vil ha med flere unge til å lage radioteater


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags