Kongsberg-elever samarbeider med symfoniorkester om julekonsert

Elever fra Kongsberg videregående skole samarbeider med Drammen symfoniorkester om julekonsert.

Elever fra Kongsberg videregående skole samarbeider med Drammen symfoniorkester om julekonsert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 7. desember er det klart for julekonsert i Kongsberg kirke. Denne gang er det elever på Kongsberg videregående skole som skal samarbeide med Drammen Symfoniorkester.

DEL

Samarbeidet oppsto januar i år da de fremførte Mozart Requiem i Kongsberg kirke. De vakre harmoniene mellom kor og orkester ga mersmak, og nå inviterer de altså til felles julekonsert i Kongsberg kirke.

Det melder Drammen Symfoniorkester i en pressemelding.

- Dyktige elever fra Kongsberg

Drammen Symfoniorkester har tidligere samarbeidet med mange ulike kor, og både Sølvguttene og Oslo Filharmoniske kor har tidligere deltatt på konserter i Kongsberg sammen med Drammen Symfoniorkester.

– I år er det altså de dyktige elevene fra musikklinjen på Kongsberg videregående skole som skal bidra til å skape julestemning, skriver de i pressemeldingen.

På årets julekonsert skal koret synge klassiske verk som Hallelujakoret fra Handels Messias men også nyere repertoar som Candlelight Carol av Rutter.

På de tradisjonelle julesangene får publikum bli med i allsang, og når orkester og kor avslutter med «Deilig er jorden» er julestemningen nærmest garantert.

Første gang

Dirigent for kor og orkester på årets julekonsert er Eldar Nilsen, som mange korpsmusikere husker som dirigent for H.M. Kongens Garde, der han arbeidet fram til han gikk av med pensjon i desember 2017. Nilsen har tidligere dirigert flere profesjonelle symfoniorkestre og de fleste av forsvarets musikkorps.

Som fylkets eneste symfoniorkester har Drammen Symfoniorkester tatt mål av seg til å være «hele fylkets symfoniorkester».

Konserter i Kongsberg er blitt en naturlig del av spilleplanen, men dette blir første gang med julekonsert sammen med Kongsberg videregående skole, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Forslag om kommuneprest i Kongsberg skaper debatt

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags