Konsert og foredrag i kirken

MUSIKER: Svein Westad og resten av musikerne i gruppen Sufi, bidrar på kulturkvelden i Kongsberg kirke 15. januar.

MUSIKER: Svein Westad og resten av musikerne i gruppen Sufi, bidrar på kulturkvelden i Kongsberg kirke 15. januar. Foto:

Årets første kulturkveld i Kongsberg kirke byr på både musikk og foredrag.

DEL

Kulturkvelden arrangeres onsdag 15. januar med en halvtimes sosial mingling ved småbord og i benkerader før programmet starter. Det blir servert kaffe, te og noe godt å bite i.

Programmet denne kvelden blir todelt. Første del består av en kort konsert. En musikkgruppe, SUFI, som består av musikere fra flere land i Midtøsten og i Europa, skal bidra med sang og musikk fra flere forskjellige kulturer. Medlemmene i gruppa har alle musikkutdanning fra sine respektive land.

Initiativtaker til gruppa er Kongsbergs allsidige folkemusiker Svein Westad. Han har hatt et mangeårig samarbeid med flyktninger og innvandrere med musikalsk bakgrunn.

Etter konserten skal tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, holde foredrag over temaet «Uthuler populistisk politikk kristendommen». Simonnes var i 25 år sjefredaktør i Vårt Land. Han er en mye benyttet foredragsholder og er i dag fast spaltist i Dagsavisen.

Simonnes har for kort tid siden gitt ut boken «Kampen om korset i politikken». Boken har skapt stor debatt. Den handler om hvordan populistiske politikere verden over, også i Norge, spiller på religiøse følelser for å tiltrekke seg velgere.

Helge Simonnes vil i sitt foredrag gi innsikt i hvor farlig det er når religiøs retorikk benyttes i politisk argumentasjon og propaganda.

Arrangør av kulturkvelden er Kongsberg Y's Mens klubb i samarbeid med Kirkeakademiet.


LES OGSÅ:

Aller siste visning i kinobygget

Tusenkunstner på orgelkrakken

Se bildene fra nyttårskonserten

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags