Ny vintersangfest i kirken

SANGFEST: Torsdag 22. mars arrangeres vårens store sangfest i Kongsberg kirke.

SANGFEST: Torsdag 22. mars arrangeres vårens store sangfest i Kongsberg kirke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag braker det løs igjen med vintersangfest i Kongsberg kirke.

DEL

Over 900 skoleelever fra åtte av Kongsbergs grunnskoler deltar på de to konsertene. Vår- og påskesalmer står på programmet.

Under konserten kl. 10.00 deltar skoleelever fra Efteløt, Berg, Skavanger, Jondalen og Gamlegrendåsen. Kl. 11.30 synger elever fra Kongsgårdmoen, Madsebakken og Raumyr.

Vårens store sangfest ledes som vanlig av kantor Kristin Flatland Solbu.

LES OGSÅ: Gøy med allsidightsrenn i Hvittingfoss

Øvelser

– De har øvd iherdig i mange uker og forberedt seg godt til arrangementet, sier Flatland Solbu.

Hun har vært rundt på skolene og sjekket trøkket og deltatt i noen av øvelsene.

– Elevene er kjempeflinke og har forberedt seg godt, dette lover bra for torsdag, sier kantor Flatland Solbu, som gleder seg sammen med kateket Tanja Hauge til å møte det kjempesvære elevkoret på Vintersangfesten.

Poenget med arrangementet er at elevene skal få synge sammen i et svært kor, og bli kjent med salmeskatten som kirken sitter på. Det blir noen påskesanger som seg hør og bør nå som påsken er rett rundt hjørnet.

LES OGSÅ: Nytt album - blankt cover

Stort spenn

Elvene vil dessuten synge sanger fra flere land og fra forskjellige tidsepoker. Det blir blant annet latinamerikanske rytmer og irske toner, og Skjæraasens vakre dikt «Himlen blåner for vårt øye» skal også fremføres.

Flatland Solbu påpeker at mye av poenget ved sangfesten er å vise det store spennet i Norsk salmebok fra 2013. Elevene vil synge sanger som er skrevet omtrent når Kongsberg kirke var bygget som G. F. Händels storslagne melodi til Deg være ære, og ytterpunktet «Lean on me», en popslager fra 1970-tallet som har fått salmestaus og havnet i kirkens sangbok.

Elvene vil bli kompet av et profesjonelt band, hvor blant annet Andreas Dreier og Helge Wahl Flatland vil sørge for at salmene får en svingende innpakning. Trompetelever fra kulturskolen under ledelse av Turid Werge- Olsen, stiller opp for å gi salmen litt ekstra trøkk og tradisjonen tro deltar kirkens eget barnekor. 

LES OGSÅ: Årets scheerdanser

Publikum

Sandsværkantor Martine Bæver Larsen vil traktere orgelet, og sørge for skikkelig orgelbrus under de to konsertene.

De som ikke skal synge i vintersangkorene, men ønsker å ta turen til kirken for å få med seg sangfesten, er hjertelig velkomne. De kan ta plass på galleriene.

Nede skal elevene sitte og synge.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags