Kongsberg er årets kulturskolekommune

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kongsberg er årets kulturskolekommune 2016. Prisen ble i dag overrakt kommunen på Kulturskolenes lederkonferanse.

Dette er 16. gang prisen utdeles. Det er første gang prisen går til en kommune i Buskerud.

Prisen ble overrakt Kongsberg utsendte av Nils R. Sandal, Norsk kulturskoleråds styreleder.

Årets jury har bestått av Kirsti Saxi (senterleder, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen), Erling Lien Barlindhaug (avdelingsdirektør for utdanning i KS) og Morten Christiansen (direktør, Norsk kulturskoleråd). Juryen leverte sin innstilling til Norsk kulturskoleråds sentralstyre, som fattet det avgjørende vedtaket i saken.

Av juryen får Kongsberg spesielt skryt for kommunens aktive politikk overfor sin kulturskole, der en har lagt til rette for kulturskolen som et svært aktivt ressurssenter både i egen kommune og for de omliggende.         

Samtidig mener juryen at kommunen klarer å holde elevbetalingen i kulturskolen på et rimelig nivå.

Den innovative og inkluderende måten kulturskolen er inkludert i kommunens tjenesteproduksjon på, er også et viktig element som talte for at juryen innstilte som den gjorde.

Rektor ved Kongsberg kultuirskole, Irene Bjørnnes, uttalte tidligere i vår at hun syntes det var stas å bli nominert til denne prisen.

- Det betyr jo at kulturskolen blir lagt merke til utenfor kommunegrensene, la hun til.

Norsk kulturskoleråd Buskerud, Vestfold og Telemark vedtok enstemmig å nominere Kongsberg kulturskole som Norges beste kulturskole.

Prisen «Årets kulturskolekommune» deles ut hvert år og går til den kommunen «som både faglig, økonomisk og administrativt viser at den prioriterer tilbudet særlig høyt, og kan tjene som en foregangskommune overfor andre kommuner – både i utviklingen av kulturskolen og som kommunalt ressurssenter».

Kongsberg kulturskole har et omfattende lokalt samarbeid, som er bygget opp gjennom år. Eksempler er Glogerfestspillene, Jazzfestivalen, Jazz Evidence, alle skolekorps, kor, skoler, barnehager og lokalt næringsliv.

LES OGSÅ:

Så mye kostet åpningsforestillingen

Gigantisk UKM i Kongsberg

- Stas å bli nominert

Barnivalen blir større enn noen gang

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags