Blånissene jubilerer i Kongsberg

KOMMER: Tosdag 28. november kommer Jul i Blåfjell til Kongsberg musikkteater.

KOMMER: Tosdag 28. november kommer Jul i Blåfjell til Kongsberg musikkteater. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I år er det 20 år siden «Jul i Blåfjell» ble vist første gang på TV. Nærmere jul kommer teateroppsetningen til Kongsberg musikkteater.

DEL

I år feires jubileet med at posten gir ut frimerke med Blåfjellmotiv og ikke minst med en stor teateroppsetning som spilles flere steder i landet, også i Kongsberg musikkteater. Datoen er 28. november.

Bak forestillingen står en av landets mest anerkjente instruktører, Svein Sturla Hungnes. Han har hatt regien på stykket helt siden oppsetningen første gang ble vist på en teaterscene.

Med seg har han et knippe av dyktige skuespillere hvor flere har spilt i«Jul i Blåfjell» på Oslo Nye Teater. I rollen som Mamsen debuterer den allsidige skuespilleren og artisten Helèn Vikstvedt.

«Jul i Blåfjell» er skrevet av Gudny Ingebjørg Hagen og sammen med komponistene Geir Bøhren og Bent Åserud har de skapt en moderne juleklassiker, som forhåpentligvis vil glede både unge og gamle i mange år.

Dagbladets lesere kåret i fjor «Jul i Blåfjell» som tidenes beste julekalender i NRK og da NRK meldte for noen år siden at de ikke kunne sende serien på TV lengre ble det arrangert fakkeltog i Oslo for å få Blåfjell på skjermen igjen.


LES OGSÅ:

Hilde fra Kongsberg viser verk på Høstutstillingen

Jeffrey (34) bruker tusenvis av kroner på å feire bursdagen sin hvert år

Herleik (83) får datahjelp av Othilie (5) og Marielle (85)


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.