Håkon og Ragnhild byr på både humør og høytid

ALLSIDIG: Det er ikke mange som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og enda færre som kan slippe unna med det. Håkon Kornstad er unntaket.

ALLSIDIG: Det er ikke mange som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og enda færre som kan slippe unna med det. Håkon Kornstad er unntaket. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Klassisk fra A til Å er Glogerfestpillenes «Ti i Skuddet».

DEL

Under konserten spilles de største klassiske verkene av festspillenes fremste ensembler og solister, og Beethoven er sentral.

Konserten holdes i Kongsberg Musikkteater.

Beethoven-jubileum

– På Klassisk fra A til Å blir publikum presentert for verker som sjelden blir spilt, nettopp fordi de er så populære at de nesten har forflyttet seg inn i klisjé-avdelingen, sier festspillsjef Margit Åsarmoen.

Beethovens 250-årsjubileum feires neste år og Glogerfestpillene blir en av de første til å hylle den store komponisten.

– Beethoven slutter aldri å fascinere oss. Han var den første «frilanskomponisten» som løsrev seg og valgte å stå friere, sier kunstnerisk leder for festspillene, Isa Katharina Gericke.

– Derfor henger temaet for festspillene «Løsrivelse» godt sammen med Beethovens liv og virke, fortsetter hun.

(Saken fortsetter under bildet).


Solister

En av solistene som skal stå på scenen i Musikkteateret er fiolinisten Ragnhild Hemsing. Hun pryder forsiden på festspillprogrammet og er en av de første artistene som klarer å smelte sammen folkemusikk og klassisk musikk på en ungdommelig, frisk og moderne måte.

I tillegg deltar Håkon Kornstad på saksofon og sang, Tor Espen Aspaas, Erik Brevik og Bjørn Andor Drage på tangenter, Oslo Strykekvartett, Asamisimasa og Ensemble Allegria. Konserten bindes sammen av festspillenes kunstneriske ledere, Frank Havrøy og Isa Katharina Gericke, og publikum kan dermed forvente både humor og høytid hånd i hånd.

Konserten holdes i Kongsberg Musikkteater fredag 24. januar.

De kunstneriske lederne Isa Katharina Gericke og Frank Havrøy gir deg høydepunktene på ett minutt!

LES OGSÅ:

Glogerfestspillene satser på publikumsrekord

Sopte inn over seks millioner i billettinntekter
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken