Hyllest til ildsjelene

Drammen Internasjonale gospelkor hyllet frivillighet og Utøya-ofre med røde roser i Kongsberg Kirke onsdag kveld.

Drammen Internasjonale gospelkor hyllet frivillighet og Utøya-ofre med røde roser i Kongsberg Kirke onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var en stjernespekket og fullsatt hyllest til frivilligheten under Kirkens Bymisjons konsert onsdag kveld.

DEL

I anledning Kirkens Bymisjons 5-års jubileum i Kongsberg i jubelåret hadde de samlet store musikalske gjester. Konserten skulle hylle frivilligheten, og ildsjelene i Kongsberg. Og for en hyllest!

750 mennesker møtte opp i kirken, som så seg nødt til å stenge dørene for flere gjester. Det var rett og slett ikke plass til flere i kirken.

Synne Hoff fra Kongsberg kulturskole åpnet konserten med sin sang til "Fields of Gold" med klokkeklare gulltoner. Deretter kom høydepunktene som perler på en snor. Drammen Internasjonale gospelkort fylte kirken med kjærlighet og musikk med sine tolkninger av "Off Up" og "Fill the streets with love".

- Noen hendelser i livet rører oss alle, og i Norge er det spesielt en hendelse som har beveget oss. Vi ønsker å synge en sang for å minne hverandre på alt som kan skje ut av ingenting, og i respekt til alle som fortsatt har det vondt, sa musikalsk leder i koret, Sven Jøran Michelsen, i sin heder til de overlevende i Utøya og Regjeringskvartalet. 
Med røde roser løftet mot taket var det vanskelig å ikke få gåsehud av gospelkoret, som stod som et musikalsk bakteppe under hele første del av konserten.

En forkjølet Benedicte Adrian fortsatte med sine gullstrofer til "You raise me up". Til tross for forkjølelsen var det få tegn til at Adrian hadde glemt tonene hjemme denne kvelden i det hun akkompagnerte gospelkoret i sin aller første gospellåt til "Amazing Grace". 

Biskop Per Arne Dahl takket humoristisk og med ettertanke alle Kongsberginger som har stått på i frivillighetens navn. 

- Du trengs som frivillig. For det er bedre å tenne lys, enn å forbanne mørket, appellerte biskop Dahl.

Hans Erik Dyvik Husby og Maria Solheim alene og sammen avsluttet kveldens konserthyllest med sterke låter, og kunne ikke vært en bedre avslutning for de 750 fremmøtte. 

X

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags