Byr på konsert i Galleri Åkern

ENSEMBLE: Disse musikerne holder konsert i Galleri Åkern 30. mars. Fra venstre: Konstantin Georgiev, Jan Khelil, Svein Westad, Mohamad Ali og Sirvan Abdullahi.

ENSEMBLE: Disse musikerne holder konsert i Galleri Åkern 30. mars. Fra venstre: Konstantin Georgiev, Jan Khelil, Svein Westad, Mohamad Ali og Sirvan Abdullahi. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sang og musikk fra Kurdistan, Syria, india, Bulgaria og Norge står på programmet for konserten som arrangeres i Galleri Åkern 30. mars.

DEL

Musikerne er Jan Khelil, Sirvan Abdollahi, Mohamad Ali, Konstantin Georgiev og Svein Westad.

Initiativtaker til konserten er Svein Westad, som allerede har et mangeårig samarbeid med sanger og musiker Jan Ibro Khelil. Sammen med flere inviterte gjester, lagde de i 2015 CD-en «Sørgesanger for Syria», som Etnisk Msuikklubb ga ut.

Siden den gang har gruppen vokst litt etter litt og teller i dag fem medlemmer.

Erfarne musikere

Mohamad Ali er en musiker som i sitt hjemland Syria har musikkutdanning både innen komposisjon og ledelse. Sirvan Abdollahi kommer fra det kurdiske området vest i Iran. Han er vokalist og formidler sanger i stedlig kurdisk tradisjon, men også av persisk opprinnelse.

Konstantin Georgiev fra Bulgaria er utdannet ved musikkuniversitetet i Plovdiv øst i landet. Han kom til Norge som arbeidssøkende for seks år siden, og har til nå livnært seg av forskjellige oppdrag som entertainer ved forskjellige anledninger, med musikk som passet for dette. Men sitt hjerte har han i folkemusikken. Han er en virtuos på sin gadoulka, ei liten fele som er en viktig del av bulgarsk folkemusikk.

Konserten blir altså satt sammen av sang og musikk fra mange forskjellige kulturer.

NY KONSERT: Svein Westad (t.v.) og Jan Ibro Khelil har spilt sammen i noen år. Nå har de fått med seg flere musikere på konserten som holdes i Galleri Åkern 30. mars.

NY KONSERT: Svein Westad (t.v.) og Jan Ibro Khelil har spilt sammen i noen år. Nå har de fått med seg flere musikere på konserten som holdes i Galleri Åkern 30. mars. Foto:

Enkel servering

– Vi vil høre kurdiske sanger fra Syria i vest til Iran i øst, jødisk inspirert musikk, indisk munnharpe fra Rajasthan i tillegg til bulgarsk og norsk musikk. Det siste på seljefløyte og munnharpe, skriver Westad i en pressemelding.

Etter konserten blir det servert kaker, kaffe og te.

– Vi håper mange har lyst til å bli igjen for sosialt samvær i Galleri Åkern, sier Westad.

Han tar imot påmeldinger til konserten til og med 27. mars.

LES OGSÅ:

Nye fjes i Buskerudmuseet

Får 12.000 kroner ekstra

Slik vil de lage litt mer liv i Kongsberg

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags