Tar sommeren til Efteløt kirke

LAGER KONSERT: Ensemblet Biobarokk holder konsert i Efteløt kirke 21. mars.

LAGER KONSERT: Ensemblet Biobarokk holder konsert i Efteløt kirke 21. mars. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ensemblet Biobarokk holder konsert i Efteløt kirke torsdag 21. mars.

DEL

Biobarokk er et tidligmusikkensemble som spiller folkelig barokkmusikk fra Norge og andre land i Europa, og litt folkemusikk. Ensemblet har fra begynnelsen av ønsket å være noe annet enn et typisk klassisk ensemble.

Sin første konsert holdt de på den økologiske gården Fokhol gård, i Stange, og har siden da hatt gårdslivet i Norge som tema for sine konserter.

Religion

På 1700-tallet, som musikken de spiller er fra, levde fortsatt ni av ti nordmenn på landet. Biobarokk utforsker derfor i sine konserter hvordan musikklivet på landet i Norge kunne ha foregått.

Nordmenn på den tiden spilte nok en god blanding av forskjellig musikk. De spilte sin egen folkemusikk, de spilte hits som hadde funnet veien nordover fra kontinentet, og noen var kanskje så velstående at de fikk kjøpt seg noter med musikk fra de mest populære komponistene i Europa.

1700-tallet var også en religiøs periode, og kirken og religionen spilte en viktig rolle i folks hverdagsliv. I denne konserten henter Biobarokk fram kirkemusikken og byr på salmer, folketoner og kirkemusikk i nye og gamle arrangementer.

Biobarokk består av Lynetta Taylor Hansen, traverso, Kristin Janset, blokkfløyter, Roar Blåsmo-Falnes, barokkcello og Thomas Schoofs Melheim, teorbe/barokkgitar.

ORGANIST: Sandsværingen Leo Wyller skal også spille under konserten i Efteløt kirke.

ORGANIST: Sandsværingen Leo Wyller skal også spille under konserten i Efteløt kirke. Foto:

Nytt orgel

Etter mange års arbeid er det nå bevilget penger til nytt orgel i Efteløt kirke, og nå jobbes det med å anskaffe et nytt orgel.

Orgelkomiteen ønsker derfor å fortsette tradisjonen med å holde konserter i kirken, og vil invitere musikere i forskjellige sjangere til å benytte kirken som konsertarena.

Denne gangen er det altså tidligmusikkensemblet Biobarokk, samt to lokale, unge musikere som skal holde konsert. De lokale er Simen Tråstadkjølen på gitar og Leo Haugen Wyller på orgel.

LES OGSÅ:

Flott og variert UKM-show i Numedalshallen

Nye tjenester og nye frivillige i Hvittingfoss

Rigmor var med og startet viseklubben for 50 år siden - nå skal hun skrive bok

Merete Solli slapp sitt første album

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags