Felles konsert for første gang

FRA KONGSBERG: Kenneth de Gala er med på konserten 5. mai.

FRA KONGSBERG: Kenneth de Gala er med på konserten 5. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre musikere fra vårt distrikt holder hardingfelekonsert i Galleri Skredsvig i Eggedal 5. mai.

DEL

De tre musikerne er Knut Myrann, Synne Frogner og Kenneth de Gala. Trekløveret holder konsert sammen for første gang, med det til felles at de alle er tradisjonsbærere av slåtter fra Numedal og Telemark. Konserten har fått navnet «Tonearv».

Knut Myrann bor på Nesbyen, men er født i Nore. Han fikk feleopplæring av blant annet Halvor Kåsin, Olav og Steinar Strømmen. Men den som kom til å bety mest for Knut var Steingrim Haukjem fra Veggli. Knut har vunnet Landskappleiken i A-klassen to ganger.

Synne Frogner kommer fra Rollag, men bor nå i Svene. Hun begynte å spille hardingfele i 1982, da hun var 11 år. Hun lærte å spille av sin far, Sigurd Frogner, senere også av Arne Olsen, Bjørn Laupsa Borge, Asbjørn Bratås og Leif Aasane.

ROLLING: Synne Frogner har spilt fele siden hun var 11 år.

ROLLING: Synne Frogner har spilt fele siden hun var 11 år. Foto:

Kenneth de Gala har sitt grunnlag som spelemann fra folkemusikk- og dansemiljøet på Kongsberg, med tradisjoner både fra Numedal og Telemark. På hardingfela har han et bredt slåtterepertoar fra begge områdene. Blant læremestrene nevnes Anne Svånaug Blengsdalen, Øystein Ellefsen og Hauk Buen.

Det er Folkemusikksenteret i Buskerud i samarbeid med Skredsvig som arrangerer konserten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags