Ida holder solokonsert på hjemmebane

ANERKJENT: Ida Løvli Hidle er en allsidig og ettertraktet akkordeonist fra Kongsberg. Torsdag spiler hun i Sølvsalen.

ANERKJENT: Ida Løvli Hidle er en allsidig og ettertraktet akkordeonist fra Kongsberg. Torsdag spiler hun i Sølvsalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Akkordeonisten Ida Løvli Hidle fra Kongsberg brenner for å introdusere samtidsmusikk til et større publikum. Torsdag kveld holder hun konsert i Sølvsalen på Krona.

DEL

I en pressemelding skriver hun at hun er på evig søken etter nye måter å fremføre komplisert musikk i former som alle kan ha glede av å oppleve.

Programmet til konserten har hun valgt å kalle «Black Birds» etter Kalevi Ahos stykke om fantasifugler. Denne gangen har hun slått seg sammen med kunstner og musiker Heida Mobeck og videograf Sigurd Ytre-Arne.

Med deres visuelle konsept vil musikk og bilde smelte sammen, skape assosiasjoner og vekke musikken til liv.


LES OGSÅ: Se bilder fra «konsert briljante»

Premier

På programmet står fire komponister som på hver sin måte har betydd noe for Ida som musiker, og har gjort seg bemerket innen akkordionlitteraturen. De fire komponistene er Sofia Gubaidulina, Kalevi Alo, Staffan Mossenmark og Jesper Koch.

Ida Løvli Hidle er en premiert akkordionist med blant annet førstepris fra «Internasjonal Competition for Accordion Soloists» i Belgia 2012.

Hun har gjort solokonserter i land som Danmark, Kina, Belgia, Tyskland, Russland og Canada, og samarbeidet med komponister som Erlend Skomsvoll og Sofia Gubaidulina.


LES OGSÅ: Tok debatten om i eller på Kongsberg

Allsidig

Ida har jobbet innen en rekke sjangre og konstellasjoner som jazzorkesteret «Skadedyr» og som kapellmester på turné med Malmö Opera. I februar 2016 avholdt hun sin solistdebut ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium til strålende kritikker.

Ida har mottatt en rekke priser og stipender, blant annet Ticon Musikkstipend og Kulturrådets arbeidsstipend for nyetablerte musikere.


LES OGSå:

Har komponert verk til konas kor

Henriette slo trolig sin egen rekord

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags