Musikerne kommer til Kongsberg i regi av Viseklubben Christian mandag 29. oktober.

Med gitarer og ordet i sin makt tar de to etablerte artistene med publikum på en reise gjennom humor, satire, kjærlighet, sorg og savn. Det blir halvannen time i godt selskap der god fortellerkunst og god musikk står i fokus.

Erfarne musikere

Kaia Huuse har vært aktiv som artist siden tidlig på 1990-tallet. Hun regnes som en av Norges mest kjente artister innen singer / songwriter-tradisjonen. I år feirer hun 20 år som plateartist. Hun har gitt ut over 12 soloskiver, vunnet en Spellemannspris og skrev blant annet musikken til barnesuksessen «Nifse Nella» av Fredrik Skavlan og Unni Lindell.

Frode Johansen har gjestet viseklubben en gang tidligere, og i oktober kommer han altså sammen med Kaia Huuse i duoen de har kalt #We Too. Musikeren gjør omtrent 100 konserter i året, spilles mye på radio og seiler opp til å bli den fremste arvtakeren etter Lillebjørn Nilsen-generasjonen.

Sammen lover de to artistene å ta publikum med på en reise gjennom humor, satire, kjærlighet, sorg og savn. De lover halvannen time i godt selskap der god fortellerkunst og god musikk står i fokus.

 

Humørfylt

Viseklubben Christian med leder Trond Skarsten i spissen, har det meste av høstprogrammet klart.

Tirsdag 11. september kommer bandet Drolsum stasjon tilbake til EnergiMølla. Support denne kvelden er Anne Sofie Halstvedt fra Drammen Viseklubb.

– Dette blir en humørfylt kveld, tror Trond Skarsten, om høstens første visekveld.

 

Leo kommer

Fredag 21. september kommer Lars Martin Myhre og Perry Stenbaeck. Lars Martin Myhre har blant annet vunnet fire spellemannspriser og Alf Prøysens Ærespris. Denne septemberkvelden deler han altså scene med gitaristen Perry Stenbaeck.

– Viseklubben har en trofast støttespiller i Lars Martin Myhre, noe vi bør sette pris på og vise denne kvelden, sier Skarsten.

Leo Leonardsen er et kjent navn fra visemiljøet i Kongsberg, spesielt på Knutehytta. Tirsdag 13. november inntar han EnergiMølla.

– Denne kvelden skal han dele hele spekteret i sin mangfoldige katalog med nordiske – og ikke minst nordnorske viser med publikum, sier Skarsten. 

Leo kan i år feire 40-årsjubileum som utøvende artist.

 

Mangfold

Viseklubben Christian er opptatt av å få klubbens egne medlemmer og andre til å delta aktivt på klubbkveldene i form av support.

– Oppfordringen til byens egne kommende og mer etablerte musikere er å legge hemningene til side og trå til, sier Trond Skarsten.

Han er også opptatt av at mangfoldet i musikklivet i byen, som de forskjellige klubbscenene representerer, blir opprettholdt.

– Det er visse typer musikk og arrangementer som passer best på en intim klubbscene, mener Skarsten.  

LES OGSÅ:

Fremdeles god butikk

Sang, dans og spenningshyl

Nok en Ap-veteran trekker seg