Åsens Askepott-komikk

TEATER: I morgen skal de ha premiere, de unge skuespillerne fra venstre: Mari Katrine Bognæs som Fattigmor Fe, Andrea Wilkommen Eiken som Fattigbarn, Josie Bushby som Lillmus-mei, Astrid A. Rotegård som Askepott og Vilde Bø som fattigbarn. FOTO: JØRN GRØNLUND

TEATER: I morgen skal de ha premiere, de unge skuespillerne fra venstre: Mari Katrine Bognæs som Fattigmor Fe, Andrea Wilkommen Eiken som Fattigbarn, Josie Bushby som Lillmus-mei, Astrid A. Rotegård som Askepott og Vilde Bø som fattigbarn. FOTO: JØRN GRØNLUND

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det er klart for premiere nummer 22 for Åsen barne- og ungdomsteater.

DEL

Årets forestilling har tittelen «Askepott og Lillemus-mei», som er et litt alternativt eventyr om Askepott – med mye humor, ablegøyer, mange kokker og mye søl.

 De unge skuespillerne (og ikke minst foreldrene) har jobbet iherdig for å bli klare til premiere på Gamlegrendåsen skole lørdag ettermiddag.

Mange overraskelser

– Her er det mange overraskelsesmomenter. Gled dere! Dette er virkelig et stykke som fenger både besteforeldre, voksne og barn, mener Karin Furuborg, PR-ansvarlig for årets produskjon.


Det er Bjørn Endresen som har skrevet teaterstykket «Askepott og Lillemus-mei», der en mus har en viktig rolle for framdriften. Den fortryllende musen ordner opp, blir Askepotts lekekamerat og bestevenninne og får selv problemer med både ost og rottekjærlighet. Den kjente Askepott-historien blir overraskende, vittig og gripende.
Vi møter de to slemme søstrene, overhoffjegermester Søren Klype, slottsrotta Pillevekk, slottskokker og frierinner ved siden av Askepott og Prinsen.

Teatersal

Gymsalen på Gamlegrendåsen skole er i disse dager total forvandlet til teaterscene fra slottsmiljø med ballsal og kongestol.
Foreldre har jobbet et år på dugnad for å få i stand denne morsomme varianten av Askepott.

Levende musikk

Einar Hidle står for levende musikk, og Kongsberg Lyd & Lys sørger for profesjonell atmosfære.
Skuespillerne finpusser replikkene sine til siste minutt, slik at alt skal sitte og at det er premiereklart til i morgen lørdag 13. mars. Det blir forestilling hver dag fram til og med fredag 19.mars.
Instruktør Stig Aspli har denne gang fått fram skuespillergleden hos alle de 20 skuespillerne.
– Jeg håper publikum får det like gøy som vi har det, sier han.

Proff billettløsning

Om ikke storsatsingen i gymsalen er nok, så har foreldrene fått orden på billettsalget også. Nytt av året er en mulighet for å bestille billetter via Åsenteaterets eget nettsted.
– Vi har gjort billettkjøpet enklere for vårt publikum. Nå er det bare å gå rett inn og velge forestillingsdato. Det ligger også ute informasjon om når de ulike skolene og klassetrinnene har sin teaterdag, sier Ivar Vebostad, billettsjef i Åsenteateret.
– Alle kan selvfølgelig komme når de vil, men mange synes det er gøy å gå sammen med klassen på teater, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags