Balsam for sjelen - gåsehud på kroppen

Vakkert: Kongsberg Blandende Kor gjennomførte en flott jubileumskonsert i kirken søndag kveld. Foran: Dirigent Signe Lise Holm. Foto: Bjørn Isaksen

Vakkert: Kongsberg Blandende Kor gjennomførte en flott jubileumskonsert i kirken søndag kveld. Foran: Dirigent Signe Lise Holm. Foto: Bjørn Isaksen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kongsberg Blandende kor leverte en sakral musikktime søndag kveld.

DEL

Det er samlet hundrevis av år med sangerfaring i Blandakoret. Det er vel ingen av medlemmene som har vært med helt siden starten i 1928, men flere har over 50 år i koret, så 85-årsjubilanten er en usedvanlig samstemt gjeng.

Det er imponerende at amatører kan samle og presentere så mye godlyd samtidig, og når de i tillegg hadde fått med seg proffene Frank Havrøy (baryton/tenor) og Tone Braaten (sopran) som solister, ble det en time med balsam for sjelen og gåsehud på kroppen for 250 lydhøre publikummere.

Koret hadde valgt et repertoar av kirkemusikk til sin jubileumskonsert søndag, og det var tydelig at koret hadde jobbet og øvd knallhardt sammen med solistene før konserten lørdag og søndag.

Det aller meste av programmet satt som det skulle – rent, presist og med en dynamikk som utnytter akustikken i kirken. Solistene Tone Braaten og Frank Havrøy er profesjonelle musikere, og bidro selvfølgelig sterkt til en behagelig time med sakral musikk i kirken.

Dirigent Signe Lise Holm hadde lagt lista høyt i valget av repertoar. «Song for Athene» av den britiske komponisten Sir John Tavener, var nok litt i overkant vanskelig for Blandakoret, men det var også unntaket i en ellers sterk jubileumsforestilling i kirken søndag kveld.

Veldig bra levert og gratulerer med 85 år som kor.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags