Klar for Høstutstillingen

PÅ HØStUTSTILLINGEN: Kristian Evju er representert med arbeidet «The Awakening». foto: terje jensen

PÅ HØStUTSTILLINGEN: Kristian Evju er representert med arbeidet «The Awakening». foto: terje jensen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Flesbergkunstneren Kristian Evju er representert med to arbeider på Høstutstillingen som åpner lørdag.

DEL

Han er representert med de to arbeidene «Ancient Future» og «The Awakening» som han viste første gang på Galleri Dyrmyr tidligere i år.

– Det betyr mye for meg å komme inn på Høstutstillingen. En ting er å føle at karrieren går bra på et personlig plan. Noe helt annet er det å få en bekreftelse av en nasjonal jury hjemme, sier 32-åringen.

Trangt nåløye

Årets Høstutstilling har hatt rekordmange søkere med over 2.400 søknader. Bare 91 kunstnere slapp gjennom nåløyet. 84 verk vises i år i Kunstnernes Hus, mens sju kunstnere/kunstgrupper kan oppleves På Oslo Sentralstasjon.

Evjus arbeider vises i Kunstnernes Hus.

Det har gått fem år siden Evju deltok på Høstutstillingen forrige gang. Da var han helt fersk fra college og stakk av med debutantprisen.

– Nå har jeg langt mer erfaring og føler at jeg er i mye bedre stand til å nyte å være en del av en slik utstilling. Jeg gleder med kort sagt til å være med igjen.

Les også: Tegner hverdagsøyeblikkene

«Dark Skies»

De to verkene «Ancient Future» og «The Awakening» er en del av prosjektet «Dark Skies».

– Prosjektet ble påbegynt og avsluttet i New York, og titlene er lånt fra TV-serien «Dark Skies» fra 70-tallet. Denne serien er noe av det mørkeste jeg har jobbet med så langt.

Serien kretser om virkelighetsforståelse, mistillit og vrangforestillinger. Ikke bare i et negativt lys, men også relatert til håp og drømmer.

– Jeg ønsket å lage noe som minnet mer om dokumentert materiale da jeg skisset ut prosjektet, sier Evju.

Les også: Ny milepæl for Kristian Evju

Godt år

Evju føler at han har hatt et godt år så langt. For kort tid siden åpnet han sin første separatutstilling i Italia, samtidig som han er representert på Østlandsutstillingen som åpner i Galleri F 15 i Moss 15. september.

Soloutstillingen i galleriet Accesso Galleria i kunstbyen Pietrasanta er en motsats til «Dark Skies»-prosjektet. Her har han lagt vekt på å fremelske det lyse, vakre og stilfulle under tittelen «Memoirs of the Other».

Høstutstillingen åpnes lørdag av forsvarsminister Espen Barth Eide med Kongen til stede. Da blir det også utdeling av flere priser.

Les også: Ny Evju debuterer som maler

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags