Kor som får sine kicks på «Route sixty-six»

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kongsberg blandede kor er samkjørte i hit etter hit, og trår til med et show om transportmidler.

DEL

De siste dagene har det vært én låt som har surret rundt i hodet på undertegnede.
«When you make that California trip. Get your kicks on Route sixty-six», har gått igjen og igjen på uforståelig vis. Så slo det journalisten at noen kunne klandres: Kongsberg blandede kor!

Korprosjekt

Hvorfor? Jo, hiten til Nat King Cole står på programmet for konserten «Ticket to Ride», som holdes kommende helg. «Route 66» er bare en av de utallige melodiene som handler om transportetapper.
Så er også det vårens tema for blandakoret, om det er snakk om transport til korøvelse, konsert, jobb eller transport under turné.

– Det finnes utrolig mange sanger som handler om kjøretøy av diverse slag: Bil, båt, fly, tog og sykkel, sier medietalsmann Stein Roger Pedersen.
Korets musikkutvalg jobber kontinuerlig med hva koret skal synge på. Til vårens store konsert, dukket sangene opp etter hvert.

Tenker langsiktig

– Musikkutvalget vårt tenker alltid litt lenger en det vi jobber med nå. Vi er allerede i gang med tankeprosessen rundt neste korprosjekt, sier dirigent Signe Lise Holm.
Gruppen som velger ut musikk til blandakoret satt med mange ideer og sanger de ville framføre. Så så de plutselig en fellesnevner: transport.
De ante konturene til en hel forestilling, og etter hvert som sanger dukket opp, fant koret at de måtte utvide konseptet.

– Scenen vil være et sted hvor man kan kjøpe billetter, og hvor mange slags transportmidler møtes. Derfor valgte vi tittelen «Ticket to Ride», sier Pedersen.
Fredag og lørdag skal koret framføre sin konsert – som vanlig i salen hos Lågdalsmuseet. Fredag er det kun konsert, og den er nesten utsolgt. Lørdag er det lett servering og dans i tillegg, og her er det fortsatt billetter igjen.

Husband

Koret har nok en gang engasjert musikere som skal stå for det instrumentelle under konserten.
Morgan Wadenhof skal spille keyboard, Jan Frode Stevy spiller gitar, Endre Gulbrandsen skal spille trommer, mens Jan Ekornrud er bassist.
I dag er det generalprøve, og det er et spørsmål som faller seg naturlig med tanke på temaet: Er dere i rute før premieren fredag?

– Ja, understreker både Stein Roger Pedersen og Signe Lise Holm.
Og forresten, konsertene blir en fin oppvarming til det som skjer i mai. Da skal hele koret ta i bruk diverse transportmidler nok en gang – for å reise til Budapest på kortur!
 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags