Gå til sidens hovedinnhold

Moteshow i Kongsberg kirke

Artikkelen er over 7 år gammel

Rudy Wolff har brukt flere år på å etablere seg som motedesigner både i Norge og internasjonalt. Nå skal hun ha moteshow i hjembyen.

Wolff gleder seg veldig til hun skal vise fram sine kreasjoner i kirken, og ha en egen utstilling på Glitre gård på Lågdalsmuseet. Der blir flere av antrekkene fra moteshowet i kirken stilt ut. I tillegg kommer utstillingen til å inneholde flere motefotografier, også signert Wolff.
– Det blir til sammen fire hundre års inspirasjon som blir samlet på ett sted. Jeg synes det er veldig morsomt å skulle vise fra arbeidene mine i Kongsberg kirke og sette sammen min egen, lille utstilling.

I oppveksten var hun mange ganger i kirken og drømte seg bort.

Fremtidsplanene formet

Det var spesielt de utskårne draperiene av tre, som ligner ekte fløyel, som fascinerte henne. I tillegg satt hun mye på det gamle biblioteket på Kirketorget før det brant.
– Både fremtidsplanene mine og mye av inspirasjonen ble formet i en liten radius mellom biblioteket, kirken og timene i tekstilforming på Vestsiden ungdomsskole, hvor jeg også holdt foredrag for klassen om at jeg skulle bli designer når jeg ble stor. Så det er spesielt for meg å være tilbake og vise at drømmene mine har blitt virkelighet, sier hun.

Prinsesser for en dag

Moteshowet kommer til å ha antrekk fra 1700-tallsball i Stockholm og i Solkongens omgivelser i Versailles, fra moteutstillinger i Oslo og New York, og fra catwalken i New Delhi, Washington DC og Paris.
– Ikke bli overrasket om dere ser flere mennesker i 1700-tallskjoler ute i byen i morgen. De som tar på seg kjolene har ikke lyst til å ta dem av seg igjen. Dessuten er flere av dem så kompliserte at de må tilpasses modellene etter at de har tatt dem på seg, forteller hun.

Tusen timer

Plaggene som vises i kirken under moteshowet i morgen har tatt omkring 1.000 timer å sy, og hvis det hadde vært målsøm ville verdien vært en million kroner.
– Det er mitt mest eksklusive moteshow til nå, sier hun og ler.

Helhetlig show

Det blir et show med både nåtidig couture og historiepregede drakter i forbindelse med Kongsberg International OrganSummer i morgen.
JeeYoung Park fra Korea spiller historisk musikk både på det kjente Gloger-orgelet og på cembalo under showet, mens Wolff viser sine dame- og herreantrekk som spenner over de fire hundre siste årene, akkompagnert av toner fra den franske komponisten Jacques Dulphy (1715-1789).
Forut for konserten og motevisningen er det også mulig å delta på en historisk byvandring fra Bergverksmuseet i regi av Sølvverkets venner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.