Torsdag hadde de den siste ordinære øvingen før generalprøven i dag og premiere i morgen.

De 21 skuespillerne fra femte til tiende klasse som er med, har øvet hver uke siden september i fjor for å lage en ny, flott forestilling for barn, unge og familier. Og premieren er utsolgt for lengst.

De fire veteranene, Mari Alvsaker (14), Vilde Bø, Guro Sandvin Groven (13) og Marit Aakre (13), er nesten ikke nervøse i det hele tatt.

– Replikkene sitter ikke helt, men vi har igjen ganske mye tid til å øve, så jeg tror det kommer til å gå bra, sier Mari.
De andre jentene er heller ikke spesielt nervøse.

– Jeg er så klart spent, men jeg er trygg på det jeg skal gjøre så da blir jeg ikke så nervøs, forteller Guro.
– Det er litt ekstra spennende i år siden det er så mange nye, men de er flinke, så det går sikkert bra, tror Vilde.

West End på Åsen

Lørdag blir gymsalen på Gamlegrendåsen skole igjen forvandlet til teaterscene. Årets forestilling er Andrew Lloyd Webbers musikal «Josef og den fantastiske drømmekappen».

– Det er en fargesprakende forestilling med mange overraskelser underveis. I tillegg er det mye forskjellig musikk. Det blir alt fra disco til country og calypso, forteller instruktør Line Kristin Ein.

Hun forteller videre at forestillingen er en typisk West End-musikal, der alle replikkene unntatt én, blir sunget.

– Denne musikalen er kanskje ikke så kjent i Norge, men med en gang man kommer litt ut i Europa blir den satt opp som barneteater over alt, fortsetter hun.

Historie fra Bibelen

Stykket er basert på den bibelske historien om Josef, som finnes i Første Mosebok. Det er med andre ord ikke Josef til Maria det er snakk om. Historien fortelles gjennom sanger.

– Vi følger Josef gjennom tre viktige hendelser. Først blir han bortvist av brødrene sine. Etter det kommer Josef til Faraos hoff i Egypt, hvor han vinner herskerens tillit. Ved å tolke Faraos drømmer redder han Egypt ut av hungersnøden. Til slutt gjenforenes Josef med brødrene sine, som hentes til landet. Så hvis folk ønsker en kveld litt utenom det vanlige, så bør de kjøpe billetter til stykket vårt, oppfordrer instruktøren.

– Publikum kan vente seg en fargerik forestilling med mye sang og dans. Instruktør Line og hjelpeinstruktør Guro har gjort en super jobb med skuespillerne. De har gjort at gruppen har hatt det moro på øvelser og prøver, og de sørger for at alle trives, skriver Åsenteateret på sin hjemmeside.

I fjor satt Åsen barne- og ungdomsteater opp "Robin Hood".