Julian (14): - Det gikk like greit som det pleier å gå

GITARSOLO: Julian Moen-Langaas imponerte på den nye gitaren sin under Ode til Gloger.

GITARSOLO: Julian Moen-Langaas imponerte på den nye gitaren sin under Ode til Gloger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Julian Moen-Langaas (14) framførte en glitrende gitarsolo under Ode til Gloger. Sammen med rundt 60 andre elever fra kulturskolen sørget han for to fine konserter i Kongsberg kirke torsdag formiddag.

DEL

Julian har spilt gitar siden fjerde klasse, og har nettopp kjøpt seg ny gitar. Helt alene framførte han «Canon in d» foran et tallrikt publikum i Kongsberg kirke.

Ung og erfaren

– Jeg synes det gikk like greit som det pleier å gå, forteller 14-åringen etter konserten.

Han forteller at han begynte å spille på dette stykket på slutten av sommeren.

– Jeg har spilt det utover høsten, og så tok jeg det opp igjen på en julekonsert, forteller han.

Og når han først hadde øvd det inn såpass godt, valgte han å spille det på Ode til Gloger også.

– Jeg øver mye hjemme også, forsikrer han.

Gitarlærer Anders Nilsson er godt fornøyd med spillet til Julian, og Julian er kjapp med å si at Anders er en veldig flink lærer.

LES OGSÅ: Hva gjorde Come Shine på Glogerfestspillene?

Variasjon

Det var i all hovedsak skoleelever som var publikum under kulturskolekonsertene. De satt stille og hørte på alt som ble framført, og klappet etter hvert eneste innslag.

Publikum fikk servert en variert konsert. Pikekorets juniorkor åpnet med «Words» av Anders Edenroth. Trym Norum Graven spilte slagverk.

Saksofonisten Halvdan Mandelid Østensen er med årene blitt vant til å stå på Kongsbergs ulike scener. Under konserten framførte han stykket «Pavane».

Klarinettister framførte «Dovregubbens hall» og en rekke fløytister bød på vakkert samspill. Publikum fikk også høre messingblåsere, strykere og pianister.

LES OGSÅ: Lars eg ikke stoppe av hatefulle ytringer

Favorittord

Ordskifte er tema for Glogerfestspillene 2018. Mange av elevene sa hva som er deres favorittord før eller etter at de hadde framført noe. Favorittord som ble nevnt var ananas, saksofon, utsette og barokk.

Barokk er favorittlaget til Leo Haugen Wyller. Han spilte Preludium i C-dur av Johann Sebastian Bach på selveste Glogerorgelet og høstet enorm applaus av sine jevngamle publikummere.

I tur og orden framførte de unge utøverne det ene glansnummeret etter det andre.

To av festspillmusikerne, Marianne Meløy og Trygve Brøske, hadde noen underholdende minutter hvor de tok for seg ordene «Gloger» og «Ode».

Kulturskolens kunstfagelever har også jobbet mye de siste ukene. De har laget en rekke hvite masker som er stilt ut i kirken under Glogerfestspillene 2018.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags