Dette vil Laura og Sigurd bruke prispengene på

SOMMERKULT 2019: Drømmestipendene ble delt ut på Kirketorget torsdag kveld. Fra venstre: Sigurd Brevik, Laura Zayan, ordfører i Kongsberg, Kari Anne Sand og ordfører i Flesberg, Oddvar Garaas.

SOMMERKULT 2019: Drømmestipendene ble delt ut på Kirketorget torsdag kveld. Fra venstre: Sigurd Brevik, Laura Zayan, ordfører i Kongsberg, Kari Anne Sand og ordfører i Flesberg, Oddvar Garaas. Foto:

Sigurd Brevik fra Kongsberg og Laura Zayan fra Flesberg mottok hvert sitt drømmestipend på 15.000 kroner under Sommerkult.

DEL

Ordførerne fra begge kommunene var også til stede da stipendene ble delt ut på Kirketorget torsdag under Sommerkult.

Laura Zayan (19) fra Lampeland lager film. Hennes drøm er å skape visuelt vakre, innholdsmessig fyldige og tankevekkende filmer.

Nå studerer hun ved folkehøgskolen European Film College i Ebeltoft i Danmark.

– Her får jeg muligheten til å gjøre et dypdykk på flere felt, og har hittil fullført kursene skuespill, manus, og regi, sier hun.

Ambisjoner videre har hun også.

– Min drøm er å jobbe meg oppover fra studentfilmer og kortfilmer til spillefilmer i Norden og resten av Europa. I motsetning til den amerikanske filmindustrien, der film er mest av alt et produkt med en markedsverdi, så går film for oss skandinaver og europeere under kategorien kunst og kultur, sier hun.

Korps

Sigurd Brevik (18) har spilt musikk i snart ni år.

– Jeg startet på kornett som niåring, men det varte bare et år før jeg gikk over til baryton. Allerede to år etter at jeg startet på kornett, sto en liten 11-åring overlykkelig for å ha fått en altfor stor tuba i armene, sier han.

Siden da har han spilt tuba.

Han startet i Kongsgårdmoen skolekorps og på Kongsberg kulturskole, hvor han fortsatt er aktiv. Det meste av sin tid bruker han på musikklinja på Kongsberg videregående skole og Barratt Due Musikkinstitutt.

– Her får jeg delta på prosjekter, arrangementer og mesterklasser, som gjør at jeg kan dyrke min interesse for musikk og vokse som musiker, sier han.

Samarbeidet mellom de forskjellige kulturarenaene i Kongsberg har gjort det mulig for ham å være med på det meste av musikkfestivaler og kulturliv i byen, fra Glogerfestspillene til jazzfestivalen.

Internasjonalt språk

– Min drøm er å bruke musikken som internasjonalt språk, til å bli kjent med og samle kulturer og skape internasjonale musikalske forhold. Jeg vil lære hvordan musikken kan brukes annerledes enn det jeg selv er vant med, sier han.

Dette kan være ved å lære andre måter å spille på, nye stiler og nye teknikker.

– Gjennom musikken har jeg et håp om at man lettere kan lære andre kulturer å kjenne. Musikk er et verktøy som kan brukes for å opplyse om andre typer mennesker og minske intoleranse og fremmedfrykt, sier tubaisten.

15.000 kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hvert stipend er på 15.000 kroner.

Målet med stipendutdelingen er å synliggjøre kommunens arbeid for barn og unge. Håpet er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

100 stipend blir delt ut i landet i år. Til sammen blir det 1,5 millioner kroner.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags