Kulturskolen + SFO = sant

OPPTATT AV KULTUR: Toril Mesna (SV).

OPPTATT AV KULTUR: Toril Mesna (SV).

Artikkelen er over 3 år gammel

Toril Mesna (SV) kastet fram en ide om mer samarbeid mellom kulturskolen og SFO på møtet i utvalg for kultur og oppvekst onsdag.

DEL

Ideen kom hun med under behandling av saken om ny rammeplan for kulturskolen.

Hun spurte også om kulturskolen har planer om kurs i kreativ skriving.

Svarene hun fikk fra kommunalsjef Heidi Hesselberg Løken var at samarbeid med SFO ligger i planene, men ikke kurs i skrivekunst.

«Rammeplan for kulturskolen – mangfold og fordypning», utarbeidet av Norsk kulturskoleråd, legges til grunn for drift og utvikling av Kongsberg kulturskole. Ja, det ble vedtaket i saken.

Norsk kulturskoleråd har, på oppdrag fra sine medlemmer, de norske kommunene, utarbeidet en ny rammeplan for kulturskolene.

Rammeplan for kulturskolen er viktig for en felles utvikling av skoleslaget nasjonalt, fordi det i denne planen legges viktige prinsipper og retningslinjer.

Kongsberg kulturskole har gjennom mange år arbeidet systematisk med utvikling og kvalitet og vant i fjor prisen «Årets kulturskolekommune 2016".

Men innføring av de nye programområdene – breddeprogram, kjerneprogram og fordypningsprogram, er Kongsberg kulturskole i gang med å tydeliggjøre innholdet i kulturskolen i forhold til forventninger til de ulike elevgruppene. I sakspapirene står det faktisk at når det gjelder breddeprogrammet, er det naturlig å søke enda mer og tettere samarbeid med blant annet skoler, SFO og barnehager.

Det er også mye mer å hente fra til to fokusområder: Flyktninger / innvandrere og barn og ungdom som faller utenfor ordinære tilbud i samfunnet. Det ønsker Kongsberg kulturskole å gjøre noe med.

LES OGSÅ:

Slappet av med en bolle før Sangskatekista

Vårkonsert med Kongsberg kulturskole

Kongsberg er årets kulturskolekommune

- Kultur er viktig og en by uten kultur er en fattig by

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags