Gå til sidens hovedinnhold

– Stas å bli nominert

Kan bil «Årets kulturskolekommune»

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er stas å bli nominert på vegne av tre fylker, sier rektor på Kongsberg kulturskole, Irene Bjørnnes.

Det betyr jo at kulturskolen blir lagt merke til utenfor kommunegrensene, legger hun til.

Norsk kulturskoleråd Buskerud, Vestfold og Telemark har enstemmig vedtatt å nominere Kongsberg kulturskole som Norges beste kulturskole.

Prisen «Årets kulturskolekommune» deles ut hvert år og går til den kommunen «som både faglig, økonomisk og administrativt viser at den prioriterer tilbudet særlig høyt, og kan tjene som en foregangskommune overfor andre kommuner – både i utviklingen av kulturskolen og som kommunalt ressurssenter».

– En pris til kommunen

– Det vil jo si at det like mye er en pris til kommunen, ved administrasjon og politikere, som til kulturskolen. Og i Kongsberg føler vi at vi både blir sett og satt pris på og at det er vilje til å legge til rette for det viktige arbeidet vi gjør, sier Bjørnnes.

Argumentene for at nettopp kulturskolen i Kongsberg er nominert til denne prisen, er mange.

Samarbeidspartnere

Blant annet nevnes det omfattende lokale samarbeidet som er bygget opp gjennom år. Eksempler er Glogerfestspillene, Jazzfestivalen, Jazz Evidence, alle skolekorps, kor, skoler, barnehager og lokalt næringsliv.

– Vi har fått tillit og mulighet til å bygge kulturskolen som det kommunale ressurssenteret vi er. Blant annet ved ansvar for Den kulturelle skole- og barnehagesekken, Den Blå timen og nå sist produsentansvar for åpningsforestillingene i Musikkteateret – et kjempestort samarbeidsprosjekt med 600 aktører fra 26 lag og foreninger, sier rektoren.

Penger

Det trekkes også fram at kulturskolen har vært skjermet budsjettmessig de siste årene og i år har fått større rammer. Det er planer om å bygge en kulturskolesatellitt i Hvittingfoss samt satse mer på flerkulturelt arbeid.

Utstyr

– Vi har også fått mulighet til en etterlengtet og tiltrengt oppgradering av utstyr og instrumenter gjennom investeringsbudsjettet de neste fire årene, sier rektor Irene Bjørnnes.

To nye kultursaler i Krona benyttes av kulturskolen til gunstige vilkår og salene gir mulighet til nye produksjoner.

Kongsberg kulturskole er aktive og i front når det gjelder videreutvikling.

Utvikling

De siste årene har skolen deltatt i flere utviklingsprogram og er også plukket ut som en fagplanpilotskole, i arbeidet med å implementere nye ramme- og fagplaner i Kulturskole-Norge.

Kongsberg kulturskole har et bredt faglig tilbud og stor aktivitet. Mye av aktiviteten foregår i Bergseminaret.

Kåres til våren

Nominasjonen er sendt Norsk kulturskoleråd sitt hovedkontor i Trondheim, der en jury vil gå igjennom nominerte i Norge, og kåre en nasjonal vinner våren 2016.

LES OGSÅ:

Så mye kostet åpningsforestillingen

"Happy" sangfugler

Sangskattekista - konsert fredag

500 barn sang av full hals på Sangskattekista

Klikk og se flere bilder fra Sangskattekista 2016!

Kommentarer til denne saken