Lørdag 13. oktober åpner Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere sin jubileumsutstilling. Foreningen er 25 år i år. Utstillingen varer til og med 28. oktober.

Denne gang legges utstillingen til Kunstlaboratoriet i Vestfossen. Foreningen har i overkant av 250 medlemmer fra hele landet, og de årlige landsutstillingene foregår på ulike steder.

Som eksempler kan nevnes Rådhusgalleriet i Oslo, som har vært utstillingsarena flere ganger, likeså Galleri Annekset i Stavern og Galleri Vera i Drøbak. Streng juryering gjelder både i forkant av hver utstilling og ved opptak av nye medlemmer i foreningen.

 

Kunstnerne

Nenna Steinset Halvorsen fra Flesberg deltar med et maleri på utstillingen. Bildet «Skog» er malt med akryl på lerret. Nenna vil med bildet vise hvor viktig miljøet er for skogen, med blåst og vind og solens stråler. Den mørke brunfargen viser treets røtter og mørke stamme.

Birgitta Ekelund deltar med papirklipp. Dette er Birgittas egen kommentar til bildet «Stillhet III»:

– Når klimaet er så forandret at jorden blir ubeboelig og dyr og mennesker blir borte, vil stillheten  råde.

Siri Haugnes deltar med sju keramiske skulpturer. Skulpturen «Vil ikke høre» viser barnets typiske måte å stenge verden ute på, enten det rett og slett skyldes trass eller at det foregår alvorligere ting i  barnets nærhet, som det prøver å distansere seg fra.

 

Jubilanten

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere er en ikke-kommersiell, landsdekkende, medlemsdrevet organisasjon for alle aktive, visuelle kunstnere uavhengig av kunstnerisk retning, utdanning eller bakgrunn.

Foreningen er et samlende forum som arbeider for å ivareta medlemmenes faglige og sosiale interesser. Årlig arrangeres det utstillinger. Landsutstillingene juryeres av en fagjury.

LES OGSÅ:

- Nå må folk kjenne sin besøkelsestid

Pangstart fr REKO-ring i Kongsberg

Brennaktuelt på Kongsberg krim