Runi brakk ankel - må avlyse harpekonsert

MUSIKER: Runi Wold-Kristiansen er harpelærer. Torsdag skulle hun og elevene ha kirkekonsert, men nå må konserten utsettes.

MUSIKER: Runi Wold-Kristiansen er harpelærer. Torsdag skulle hun og elevene ha kirkekonsert, men nå må konserten utsettes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Er harpe et utrydningstruet instrument? Ikke på Kongsberg. Men konserten som skulle holdes torsdag må avlyses.

DEL

I anledning prosjektet «Instrumenter i fokus», ønsker kulturskolen å gjøre litt stas på harpen. De seks elevene og læreren  inviterte opprinnelig til konsert i Kongsberg kirke torsdag 28. mars, men nå må konserten avlyses.

– Harpist Runi har brukket ankelen, og morgendagens konsert må derfor dessverre utsettes til hun kan bruke pedalene på harpa igjen, opplyser Gro Mesna Andersen ved kulturskolen.

Variert

Harpelæreren er Runi Wold- Kristiansen. Hun lovet en konsert med både samspill og soloinnslag, i tillegg til at hun selv skulle spille en del solo. Konserten var ment å vise harpens allsidighet.

Prosjektet «Instrumenter i Fokus» (tidligere kalt truede instrumenter) ble satt i gang i 2016 etter initiativ fra Valdres sommersymfoni, De unges Orkesterforbund og Voksenåsen sommer- og vinterakademi.

Prosjektet er finansiert og støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Dextra Musica. Prosjektet er et nasjonalt rekrutterings- og tiltaksprosjekt for instrumentgruppene harpe, obo, fagott, kirkeorgel og kontrabass.

Rekruttering

Målet er at ved å rette fokus mot disse instrumentgruppene og lage en kartlegging, så kan en samle innsatsen og øke samarbeidet. Et tverrnasjonalt samarbeid, og målrettede midler til rekruttering og fokus for å bedre dagens situasjon, både i henhold til antall elever som spiller, samt søkere til høyere utdanning er stikkord for prosjektets mandat.

Prosjektet har et treårig perspektiv (2017–2019) og støttes av samtlige norske musikkinstitusjoner.

Valdres sommersymfoni, UNOF og Voksenåsen sommer- og vinterakademi har altså gått sammen for å iverksette arbeidet og har en overordnet koordinerende rolle.

LES OGSÅ:

- Vi fikk et overraskende bra resultat

Ny milliongave til Kongsberg jazzfestival

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags