Sandsværinger lager konsert på Mølla

Det blir både country, blues og viser på norsk og amerikansk når Sandsvær Strenger og Hønn skal underholde på EnergiMølla fredag 15. november.

DEL

Det er Viseklubben Christian som arrangerer konserten. Supportartist blir det også denne kvelden. Han er også fra Sandsvær, så dette blir en gjennomført Sandsvær-kveld.

Sandsvær Strenger og Hønn er i utgangspunktet en trio som har opptrådt ved sporadiske anledninger tidligere under forskjellig navn.

Erfarne musikere

Det er Anette Skullestad som er vokalist og gitarist i trioen. Hun jobber på Kongsberg politistasjon, er talentvinner på Seljord Countryfestival, er Sense-instruktør og soloartist.

Hans Jacob Rogstad spiller tuba. Han spiller godt, enten det er med eller uten noter. Han spiller i Kongsberg byorkester, noe han har gjort i en årrekke.

Morten Marstein både synger, spiller akustisk gitar og mandolin. Han spiller i forskjellige band, og er kompgitarist i Hælmstubben og Kongsberg Trekkspillklubb.

(Saken fortsetter under bildet).


Kaller på smilet

Supportartisten denne kvelden er Ove Reidar Venås. Han lot seg begeistre og fange av visebølgen i 1960-årene. Selv trekker han fram Alf Cranner, og Birgitte Grimstad, samt et knippe nesten jevnaldrende utøvere og visediktere som Lillebjørn Nilsen, Finn Kalvik, Øystein Sunde og Lars Klevstrand.

Gjennom medlemskap i Kongsberg Viseklubb fra starten av kom også både ny kunnskap og forståelse for bredden i hele den nordiske visetradisjonen.

Utover på 1970-tallet lot han seg begeistre av utøvere som Halvdan Sivertsen, Ole Paus, Jan Eggum og Louis Jacoby.

– Jeg liker spesielt godt viser der teksten kaller på smilet. Lun humor i en tekst som inviterer til ettertanke, er fint. Men innimellom er det artig med elleville tekster som lokker fram gapskratten også, sier Venås til Viseklubben Christian.

Venås synes det er artig å få lov til å varme opp for Sandsvær Strenger og Hønn. Han gikk selv de fem første skoleårene på Hostvedt skole i Ytre Sandsvær der hans far var lærer. Etter kommunesammenslåingen i 1964 flyttet han til Kongsgårdsmoen i det tidligere Øvre Sandsvær hvor han begynte i 6. klasse på den nye skolen.


LES OGSÅ:

Håper at Lionel drar 5.000 på Kirketorget

Olia (35) stiller ut på Låven

Museene i Kongsberg tar opp konkurransen med Oslo og Bergen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags