Susanna (40) kommer til jazzen

KOMMER TILBAKE: Susanna Wallumrød har opptrådt på jazzfestivalen mange ganger tidligere, og kommer tilbake til sommeren.

KOMMER TILBAKE: Susanna Wallumrød har opptrådt på jazzfestivalen mange ganger tidligere, og kommer tilbake til sommeren. Foto:

Susanna Wallumrød fra Kongsberg er booket inn til kirkekonsert under Kongsberg jazzfestival.

DEL

Susanna utfordrer og lar seg ikke sette i en bestemt bås. Hun opptrer i et musikalsk landskap der sjangergrensene tøyes og i mange tilfeller ikke eksisterer.

Stor anerkjennelse

Susanna har utmerket seg som en sterk og innovativ låtskriver, komponist og tekstforfatter, men også som en fremragende tolker og formidler av andres låter og tekster. Hun står aldri på stedet hvil, men initierer nye kunstneriske samarbeid som gang på gang vekker oppsikt og honnør.

I 2016 mottok hun Norges største jazzpris, Kongsberg Jazzfestivals musikerpris. Som en del av prisen, holder vinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter, så i 2017 opptrådte hun med tre konserter under festivalen.

Når hun nå vender hjem igjen til årets festival kan vi vente oss en skjellsettende opplevelse og det skjer i Kongsberg kirke.

I 2019 ble Susannas Garden of Earthly Delights utgitt til strålende kritikker både i og utenfor Norge. Albumet er nominert til Spellemannprisen i Åpen klasse.

(Saken fortsetter under bildet).

Kvartett

På sitt 13. album har Susanna latt seg inspirere av den nederlandske 1500-talls kunstneren Hieronymus Bosch sine malerier.

Susanna & the Brotherhood of Our Lady inntar altså Kongsberg kirke torsdag 2. juli. I bandet spiller Susanna på flygel og elektronikk i tillegg til at hun synger. Stina Moltu stiller med gitar, vokal og kassettspiller, Ida Løvli Hidle, som også er fra Kongsberg, spiller akkordion i tillegg til at hun synger og Anita Kaasbøll synger og spiller på elektronikk og synth.


LES OGSÅ:

– Det er akkurat slike oppdagelser som beriker hverdagen i studio

Ektepar i foto

En av de største i norsk jazz

Skal dele ut penger for andre gang

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags