Jazzstjernene strømmer på til festivalen

LEVENDE LEGENDE: Ikue Mori holder konsert for et lite publikum på Galleri Åkern jazzfredagen.

LEVENDE LEGENDE: Ikue Mori holder konsert for et lite publikum på Galleri Åkern jazzfredagen. Foto:

Japansk perfeksjon, historisk orgeljazz i verdensklasse og årets fylkeskunstner i Buskerud er klare for Kongsberg Jazzfestival.

DEL

Også i år blir det konsert i Galleri Åkern under Kongsberg Jazzfestival.

Japanske Ikue Mori kommer for å holde solokonsert. Helt siden slutten av 1970-tallet har den japanske musikeren vært en betydelig figur i det alternative musikkmiljøet i New York.

– Her har du en unik mulighet til å oppleve elektronisk musikk i ren perfeksjon, heter det i pressemeldingen fra Kongsberg Jazzfestival.

Komponist/improvisator Mori var en del av No Wave-bandet DNA i New York på slutten av 1970-tallet. DNA er et av de mest innflytelsesrike bandene fra den perioden. I senere tid har hun fortsatt med musikk som soloartist og elektronikapionér i et utall konstellasjoner.

Konserten holdes i Galleri Åkern 5. juli.

NY MUSIKK: Fylkeskunstner Erlend Apneseth kommer til Kongsberg kirke med bestillingsverk.

NY MUSIKK: Fylkeskunstner Erlend Apneseth kommer til Kongsberg kirke med bestillingsverk. Foto:

 

Bestillingsverk

Fylkeskunstner Erlend Apneseth kommer også til Kongsberg Jazzfestival. Stedet er Kongsberg kirke 4. juli.

Apneseth kommer med bestillingsverket Fragmentarum.

Han har hatt en forrykende karriere siden debutalbumet «Blikkspor» i 2013. Alle hans tre siste album ble nominert til Spellemannprisen og plassert på lister over årets beste album i internasjonale tidsskrifter.

Foruten hardingfela og folkemusikken har han fordypet seg i komposisjon, improvisasjon og alternative teknikker. Bak seg har han en rekke samarbeidsprosjekter med andre musikere, teater, orkester, dansere og poeter.

Med strålende kritikker i inn- og utland har han fått en rekke priser for sitt kunstnerskap.

– Som årets fylkeskunstner i Buskerud 2019 har vi gleden av å kunne oppleve et nytt verk som fremføres for første gang under Kongsbergjazz. Med seg på fremførelsen har han med seg sin definisjon av et drømmelag musikere, står det i pressemeldingen.

Rå orgeljazz

Stort blir det når et stykke jazzhistorie inntar Kongsbergjazz denne sommeren.

Joey DeFrancesco omtales gjerne som hovedmannen bak revitaliseringen av orgeljazzen. Fredag 5. juli skal han spille opp til fest på EnergiMølla i Kongsberg. Han blir også ansett som en mester innen trompet og vokal.

Hans nye album, «In the Key of the Universe» er ute denne våren, og med seg til Kongsbergjazz tar han med seg den legendariske slagverkeren Billy Hart.

– Vi kan glede oss til en fargerik opplevelse i finesse når DeFransesco gjester EnergiMølla og Kongsberg Jazzfetsival denne sommeren, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Hellbillies og Ole Børud inntar jazzfestivalen

Adam og Hanne skal dele scene under festivalen

Har solgt billetter for en million

Alan Walker + Highasakite = sant

Madrugada kommer!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags