Egil (16) fra Kongsberg skal belønne ungdom fra hele landet

Artikkelen er over 1 år gammel

Egil Kanstad (16) fra Kongsberg blir jurymedlem i Solofondet.

DEL

Han blir en av ti ungdommer fra hele landet som blir med i juryen til Solofondet etter ti års dvale. Dette kommer fram i en pressemelding fra Handeland PR på vegne av Ringnes.

Kanstad spiller både valthorn og bass. Han har spilt i Guttemusikken siden 2011 og i to ungdomsorkestre.

Musikklinja

– Jeg vet at det er veldig mange i min generasjon som er utrolig fokuserte på å gjøre en forskjell, både for seg selv og for andre. Det at så mange tar ting veldig seriøst er inspirerende å se, sier Egil Kanstad, som til daglig går på musikklinja ved Kongsberg videregående skole.


Nå har hans eget engasjement blitt lagt merke til av Solofondet, som skal bevilge penger til engasjerte ungdommer mellom 15 og 25 år som ønsker å realisere sin hjertesak på sin egen måte.

Å gå egne veier

– Vi har vært på jakt etter en ungdomsjury som skal være med og velge ut verdige mottakere blant de som søker støtte fra fondet, og Egil passer perfekt inn i denne juryen, sier Maria Heimisdottir Brennodden, som er ansvarlig for Solo hos Ringnes.

– Som jurymedlem i Solofondet kommer jeg til å se etter ungdom som virkelig tør å gi av seg selv, de som satser skikkelig og som også tør å gå egne veier, sier Egil Kanstad.

De som ønsker å søke midler fra Solofondet kan sende inn søknad etter 10. april. Fondet skal dele ut opptil 800.000 kroner totalt i 2019.

LES OGSÅ:

Sju søkte om penger - alle fikk

Vant andreplass og er strålende fornøyd med det

Eldrid gir seg i Guttemusikken

Mina kan få Drømmestipendet

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags