Prøysen nummer 6

JØRGEN HATTEMAKER: Jostein Østmoen og Torgeir Hanssen fremfører Jørgen hattemaker foran et fornøyd publikum.

JØRGEN HATTEMAKER: Jostein Østmoen og Torgeir Hanssen fremfører Jørgen hattemaker foran et fornøyd publikum.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Både Jørgen hattemaker og Sønnavindsvalsen var godt på plass i sommerkabareten "Sjette gongen" på onsdag.

DEL

Foran rundt 100 publikummere hadde teatergruppen Canto Novo fra Vestfossen premiere på sin årlige Prøysen-kabaret onsdag. Etter stemningen på Fossesholm herregård å dømme, ble det en suksess.

Tuller ikke med Jørgen hattemaker

Kabaretgjengen består av seks teaterentusiaster som alle elsker den store, lille Prøysen.
– Vi har jobbet med kabareten siden februar og har valgt ut både en del kjente og noen ukjente sanger, forteller Torgeir Hanssen.
I tillegg har de gjort om og laget sin egen melodi på enkelte sanger.
– Det har vi gjort med noen av de ukjente sangene, men Jørgen hattemaker f.eks; han tuller vi ikke med, sier Hanssen patriotisk og smiler.
Også blant publikum finnes det nye fjes og gamle veteraner. Vestfossingene Tor Olaf Simensen og Arild Jensen kommer igjen år etter år, og går gjerne på flere forestillinger i løpet av sommeren.
– Det er jo så flinke folk. Jeg har jo helt vondt i magen etter hver forestilling, sier Jensen og refererer til lattermusklene nederst i magen.

Mimrestund

Med dramatisering, kostymer og enkle rekvisitter fremførte Canto Novo den ene Prøysen-slageren etter den andre. Publikum fant seg godt til rette og sang med på de mest kjente sangene. Det var ikke til å komme fra at enkelte ble litt våte i øyekroken og trykket Jørgen hattemaker til sitt hjerte da den folkekjære visa ble fremført av Jostein Østmoen og Torgeir Hanssen.
– Itte gløm dét! var det klare beskjeden fra ensemblet, da sangen var slutt og siste strofe om graset som er grønt for alle var sunget.
Også Sønnavindsvalsen fenget publikum litt ekstra. Samtlige satt på stolen og vugget i takt med Ingeborg Hanssen som danset og sang med resten av gruppa som kor. Gode Prøysen-minner strømmet tydelig på hos de fleste og holdt stemningen oppe til siste sang, som ble avsluttet med stor applaus fra et fornøyd publikum.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags