Robert Plant til Notodden

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Vår største booking noensinne - om du måler etter platesalg og musikalsk innflytelse, sier NBF-leder Jostein Forsberg. 31. juli stiller tidligere Led Zeppelin-vokalist Robert Plant på scenen på Notodden Blues Festival.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Han er stemmen bak «Whole Lotta Love» - en av mange Led Zeppelin-låtene som i 1969 definerte hva moderne hardrock basert på blues kom til å bli.

Solgt 300 millioner

Led Zeppelin har solgt over 300 millioner plater verden over. Det gjør bandet til det tredje mestselgende bandet i historien, bare slått av The Beatles og ABBA.
Zeppelin-legenden vender nå tilbake til sine bluesrøtter - og kommer med med bandet sitt The Sensational Space Shifters til Notodden.
- Robert Plant er selve urstemmen i rocken og vi gleder oss enormt til han og bandet skal spille på Notodden, sier festivalsjef Jostein Forsberg.
Robert Plant (66) er kjent som vokalist og låtskriver i det legendariske Led Zeppelin. De senere årene har Plant avvist tanken om gjenforeningen av Led Zeppelin. Han har fokusert på sin egen solokarriere og overrasket både fans og kritikere med sine musikalske valg. I fjor ga han og bandet The Sensational Space Shifters ut det kritikerroste albumet Lullaby and ... the Ceaseless Roar.

Har felles kjente

Notodden Blues Festival begynte arbeidet med å få Robert Plant til Notodden allerede for to år siden.
- Som så mange norske musikkinteresserte, har Plant de senere årene tilbragt tid på musikalsk pilgrimsreise i Memphis, Nashville, Austin og i Mississippi Delta. Han har hørt dyp blues på Red’s i Clarksdale, oppsøkt Sonny Boy Williamssons og Robert Johnssons graver i Tutweiler og Greenwood og sett munnspillegenden James Cotton spille på King Bisquit Blues Festival i Helena, forteller Forsberg.

Ny topp

Det var etter konserten med James Cotton at Robert Plant og Jostein Forsberg traff hverandre via felles bekjente, og en idé om Plants deltakelse på bluesfestivalen i Notodden begynte å ta form.
- Det er gått to år siden Clarksdale, og nå er drømmen blitt en virkelighet. Siden da har Robert Plant igjen fått en nyvunnet respekt og popularitet. Robert Plant er for tiden på en ny popularitetstopp og timingen for dette kunne ikke vært bedre, sier Forsberg.
Når Robert Plant og The Sensational Space Shifters spiller på Notodden Blues Festival kan publikum glede seg til låter fra deres kritikerroste album, i tillegg til klassikere fra Led Zeppelin og et utvalgt knippe av Plants egne bluesfavoritter, sier festivalen i en pressemelding.

Tolker bluesklassikere

- Robert Plant tolker nå bluesklassikere på rekke og rad på sine konserter, blant annet fra Howlin’ Wolf, Bukka White og Bo Diddley. Men han spiller også Zeppelins «Rock'n roll» og Whole Lotta Love». Det blir derfor SÅ riktig at Plant spiller på Notodden akkurat nå. I et oppgradert Hovigs Hangar med et begrenset antall billetter blir dette som en «homecoming» å regne - den riktige og supereksklusive Robert Plant-konserten som man ikke kan gå glipp av i 2015! Jeg gleder meg rett og slett enormt til konserten på Notodden, sier Forsberg.
I et intervju med USA Today forteller Plant om bluesens innflytelse på hans karriere:
- Hvis jeg ikke hadde oppdaget blues, hvis jeg ikke hadde hørt Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamsson, Son House, Robert Johnson, Little Richard og de andre amerikanske bluesartistene i tidlig ungdom, så hadde jeg ikke sunget. Jeg ville ikke blitt dratt mot musikk. Jeg ble født på ny og reddet av amerikansk musikk, sa Robert Plant nylig til USA Today
The Sensational Space Shifters består gitarduoen Skin Tyson og Justin Adams, den vest-afrikanske musikeren Juldeh Camara, John Baggot som har jobbet med både Massive Attack og Portishead, bassist Billy Fuller og trommeslager Dave Smith.

Kjempeglad

- Jeg er kjempeglad. Tror ikke vi kunne finne noen bedre booking for 2015 enn Robert Plant. Han er mer aktuell enn noen gang etter Led Zeppelin -tida, sier bluessjef Forsberg.
Forsberg har selv aldri sett Plant på konsert. Men møtt han og pratet på verandaen til deres felles venn Panny Mayfield i Clarksdale, Mississippi, for to år siden.
-Vi snakka om blues. Han er interressert i de samme tingene som jeg er når vi besøker Missisippi, forteller Forsberg.

Artikkeltags