Stiller ut kasserte papirer fra KA Rollag

OPPTATT AV IDENTITET: Gunvor Nervold Antonsen fra Rollag er nå aktuell med et verk i Kunsthall Grenland i Porsgrunn. Bildet er fra en utstilling på Låven tidligere i år.

OPPTATT AV IDENTITET: Gunvor Nervold Antonsen fra Rollag er nå aktuell med et verk i Kunsthall Grenland i Porsgrunn. Bildet er fra en utstilling på Låven tidligere i år. Foto:

Rollag-kunstner Gunvor Nervold Antonsen bruker materialer fra den nedlagte hjørnestensbedriften KA Rollag i sitt ferskeste kunstprosjekt.

DEL

Hun har laget en montasje, bestående av kasserte arkivpapirer fra fabrikken. Verket har hun kalt «Vi har alltid reist oss igjen». Med det vil hun vise personlig innsats, fremtidstro og optimisme, men også nedgangstider og omlegginger.

Utflagging og nedlegging av norsk industri som følge av markedsliberale krefter, er et underliggende tema.

Saken fortsetter under bildet.

DEL AV VERKET: Ett av de arkiverte papirene fra KA Rollag

DEL AV VERKET: Ett av de arkiverte papirene fra KA Rollag

LES OGSÅ: Rådmannen støtter jeep-safari

Tradisjon

– Når lokale arbeidsplasser forsvinner, trues også identitet, kunnskap og tradisjon, sier kunstneren.

Verket hennes er med på en gruppeutstilling i Kunsthall Grenland i Porsgrunn, som åpner lørdag 25. august. Utstillingen varer til og med 7. oktober.

– Verket som stilles ut er det første i en serie arbeider som tar utgangspunkt i situasjonen med nedleggelse av KA i Rollag, og som jeg vil fortsette å arbeide med fram til en annen utstilling høsten 2019, sier hun.

I Porsgrunn stiller hun ut sammen med Pernille Meidell, Camilla Steinum og Marthe Karen Kampen. Gruppeutstillingen heter «Hvorfor bøye seg så dypt?».

Saken fortsetter under bildet.

LES OGSÅ: Legger opp til to valgdager neste år

Allsidig kunstner

Gunvor Nervold Antonsen er født i 1974 og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Hun bor og arbeider i Rollag.

Hun arbeider i et spekter av materialer og forener tekstilmontasje, treskulptur, maleri og historiske objekter i materielle og romlige komposisjoner.

I et eksperimentelt og ekspressivt språk, tar Nervold Antonsen opp temaer knyttet til tverrfaglig forståelse av samfunn, eksistens og identitet, hvor det stilles spørsmål ved ensretting av samfunn, verdivalg og livsrytmer.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags