Pikekoret skal holde konsert

GLEDER SEG: Kongsberg pikekor holder konsert i Sølvsalen fredag 28. april.

GLEDER SEG: Kongsberg pikekor holder konsert i Sølvsalen fredag 28. april. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kongsberg pikekor er i innspurten til årets vårkonsert.

DEL

Konserten holdes i Sølvsalen fredag 28. april og har tittelen «True Colors – vi er som vi er». De lover en fargerik konsert hvor alle korgrupper får vist seg fram, både som gruppe og med solister. Korene har til dette prosjektet hatt fokus på farger, både gjennom sangene konkret og uttrykk generelt.

På repertoaret står det både kjente og mer ukjente låter. Publikum får høre smakebiter fra musikaler og filmer, som Rent, Which Witch og Pitch Perfect, vinnerlåter fra MGP Junior, noen folketoner, låter fra Justin Bieber, Imagine Dragons og mange flere.

Sangerne har fått med seg Helge Flatland på piano, Sigurd Drogset Hemingsen på slagverk og Øystein Østensen på bass.

Dette blir andre gang koret har vårkonsert i Sølvsalen. Sist gang opptrådte de for full sal.

– Vi håper vi må bære inn ekstra stoler i år også, slik at vi kanskje til neste år våger å ta steget inn i det store Musikkteatret, opplyser Berit Stranden på vegne av Kongsberg pikekor.

Koret har de siste årene hatt fokus på rekruttering, hvor strategien har vært å vise seg fram på flest mulig arenaer. Koret har det siste året blant annet vist seg fram som Kongsberg pikekor alene, de har sunget sammen med Ravi på Kongsberg Jazzfestival og hatt flere lokale julekonserter.

De har hatt samarbeidsprosjekter med Guttemusikken og med Kongsberg kirkes barnekor og Malin Skjolde. Kammerkoret har også deltatt under UKM.

– På denne måten har vi fått vist oss fram på mange arenaer med mye forskjellige type musikk. Dette har gitt resultater i forhold til medlemsmassen. Vi er inne i en god trend, men det er fortsatt plass til flere i koret, både gutter og jenter, opplyser Stranden.

LES OGSÅ:

– Det er ikke flaut å synge

Jubileumsbok om pikekoret

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags