Spennende konsertvår

LOKALT OG INTERNASJONALT: En flora bestående av blant annet Tord Gustavsen, Det Norske Solistkor, Kongsberg kantori, Vintersangfest, Ole Paus og Kristin Wahl Flatland skal gi våren musikalske preg i kirken.

LOKALT OG INTERNASJONALT: En flora bestående av blant annet Tord Gustavsen, Det Norske Solistkor, Kongsberg kantori, Vintersangfest, Ole Paus og Kristin Wahl Flatland skal gi våren musikalske preg i kirken.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I mars blir det vår i Kongsberg kirke, med 12 konserter i løpet av to måneder.

DEL

– Ja, det blir tett med konserter i kirken, konstaterer Reidar Hauge, daglig leder i Glogerakademiet.

Nå har konsertarrangøren lagt fram sitt vårprogram, og det er varierte toner som vil fylle kirkerommet.

Gir plass til dans

Vårkonsertene starter onsdag 4. mars med jazzkonsert. Magnolia Jazzband er karakterisert som et av de mest «rotekte» norske jazzband, som forsøker å spille denne genuine, innfødte New Orleans-jazz, som har blues og gospel som utgangspunkt.

Bare fire dager etterpå vil dans få plass i kirken. Da kommer det spennende samarbeidet mellom danser Solveig Styve Holte, fiolinist Maren Nygård, vokalist Hanna Gjermundrød og koreograf Margrete Lüthje Kvalbein.

– Kongsberg kirke er en visuell og teatralsk kirke, og vi har ivret for å få dans og teater inn hit. I forestillingen «Sakrament og sandpapir» får vi akkurat det, sier Reidar Hauge, som sier det ikke alltid er lett å få teater inn i en kirke.

– Men vi ønsker å åpne for ulike kunstarter her i Kongsberg kirke, så dette blir spennende.

Barn, Paus og klassisk

Den tradisjonelle Vintersangfesten med Kongsbergs skolebarn skjer torsdag 12. mars, mens Ole Paus kommer med sin soloforestilling lørdag 14. mars.
Lørdagen etter fortsetter serien med lunsjkonserter fra Glogerorgelet, med organist Kristin Wahl Flatland.

I forestillingen «Fiolin og klaver» 22. mars, møter vi Slizabeta Graovac på fiolin og Kalina Dimitrova på klaver. De er studenter ved Norges musikkhøgskole, og skal spille Francks og Debussys fiolinsonater.

Søndagen etter kommer Roar Engelberg tilbake til Kongsberg. Han har som vanlig med seg sin panfløyte, og skal akkompagneres av kantor Colin Smith på Glogerorgelet.

To pasjonskonserter

– Hvis jeg skal trekke fram noe som publikum bør få med seg, må det være Bachs Johannespasjonen 6. april. Den første av to pasjonskonserter vi presenterer i vår, sier Hauge.

Det er Det Norske Solistkor og Det Norske Kammerorkester som kommer tilbake til Kongsberg kirke for kanskje vårens høydepunkt. Men pasjonskonsert nummer to kan også bli en spesiell opplevelse. Hornorkesteret Blackburn Citadel Band kommer for å holde den.

– Vi er veldig glade for at vi kan arrangere den i samarbeid med Frelsesarmeen, sier Hauge.

Kongsberg-konserten er an av fire konserter Blackburn Citadel Band skal holde i Norge.

Kongsberg kantori står selvfølgelig på planen. Søndag 19. april skal kantoriet ha vårkonsert med Händels «Chandos Anthem» og Olssons «Te Deum», dirigert av Colin Smith.

Jazz – igjen

Vårkonsertene rundes nesten av der de startet. 22. april kommer klarinettist Carl Petter Opsahl og pianist Tord Gustavsen for å holde jazzkonsert i Kongsberg kirke.
Reidar Hauge selv skal avrunde hele konsertserien med en lunsjkonsert 25. april.

– Jeg tror vi har en meget publikumsvennlig og variert serie med konserter i Kongsberg kirke i vår, mener Reidar Hauge.

Men om du tror at konsertvirksomheten ender med vårkonsertene tar du feil. I juni starter orgelsesongen i kirken, men den får du trolig lese mer om i Laagendalsposten når litt mer snø har smeltet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags