Når man lanserer Kongsberg som skilsmissehovedstad og atpåtil krever kostyme fra arrangøren, da er det helt naturlig at sceneantrekket blir brudekjole. Bare Egil steg høytidelig inn til toner fra en brudemarsj, men særlig høytidelig ble det heldigvis ikke lenge.

– 700 konserter på Krona

– I kveld er jeg brud, og dere skal få jobbe etter tur, var de første små strofene Bare Egil startet med.

– Jeg vil at dere skal gi meg det vi jenter på Kongsberg liker best, sa han til et jublende publikum, før han kom med en lovnad:

– Det blir ikke bare griseri i kveld, men en god dose griseri. Ta vare på de skitne tankene, oppfordret han.

Og med det var stemninga satt. Sanger om både Steinkjer, Drammen og Lillestrøm ble godt tatt imot, og det er bra for ifølge Egil er han booket inn til hele 700 konserter når Krona åpner på Vestsida.

– Jeg skal bare spille oftere og oftere i Kongsberg, sa han.

Og akkurat det virket det ikke som noen hadde noe imot.

Her kan du se Egil fortelle om hvordan skilsmisse-hovedstaden blir:

Bruden bestemte

Det ble sunget og spilt mange låter fra Bare Egils nye album, Norge på kryss og tvers. Her er også den nyeste Kongsberg-låta med.

– Noen blir kanskje skuffet over at jeg ikke spiller så mange gamle låter, men jeg er brud så det er jeg som bestemmer, sa han under konserten på Mølla.

– Dette skjer bare en gang i livet, sa han mens han rettet på sløret.

Men Kongsberg-fansen så ikke ut til å bli skuffet. Sangen om Bergen ble jublende tatt imot med høyreiste ølglass, og noen klassikere fikk de også. Både Speider'n og Arne fikk Mølla til å koke.

Se video fra konserten øverst i saken.