Torun får frivilligprisen

ENGASJERT: Her ser vi Torun Jensen sammen med Stein O. Rasmussen fra Kongsberg Teaterlag i forestillingen «Ingen over. Ingen ved siden».

ENGASJERT: Her ser vi Torun Jensen sammen med Stein O. Rasmussen fra Kongsberg Teaterlag i forestillingen «Ingen over. Ingen ved siden». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Årets frivillighetspris i Kongsberg går til Torun Jensen for over 20 år med mangfoldig engasjement for Kongsbergs kulturliv.

DEL

Det var utvalget for kultur og oppvekst som enstemmig vedtok at Jensen skal få prisen etter at en jury hadde foreslått henne.

I sin begrunnelse for å gi Jensen prisen, skriver juryen blant annet: «Med sitt engasjement, gode humør og sin sosiale intelligens er det klart at Torun har vært et stort kupp for frivillighetslivet. Ikke bare kan hun sjaue, smøre brødskiver til sultne festivalfunksjonærer, tappe øl til publikummere, lempe bruskasser, vaske gulv, sitte vakt, drive PR, koke i hop morsomme popquizer, Hun kan også se de store linjene og for eksempel diskutere EnergiMøllas strategi og visjon i styremøter eller snakke varmt for at vi må ha akkurat DET jazzbandet til Kongsberg i festivalens programkomité».

Torun har hatt ulike roller og oppgaver i mange ulike foreninger, lag og råd så som Kongsberg Teaterlag, Kongsberg Jazzfestivel, Kongsberg Jazz Evidence, Norsk Musikkråd Buskerud, Kongsberg Filmklubb, Østnorsk Jazzsenter Buskerud og EnergiMølla.

På svært mange av kulturarrangementene som har gledet kongsbergfolke de siste 20 årene har Torun hatt en finger med i spillet. I utallige timer, netter og helger har Torun stått på for fellesskapet, både som leder og som arbeidsmaur.

– Gleden over å få noe til å skje i byen vår og samværet med likesinnede har antakelig vært en stor drivkraft for Torun, og hun får prisen for alle timene, energien og ikke minst for sin kjærlighet til kulturlivet i Kongsberg, heter det også i juryens begrunnelse.

LES OGSÅ:

Vil ta hånd om husleia til kinoen

- Fikk hakeslepp da jeg så prisen

Slik vil politikerne bruke penger i 2019

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags