Teknologisk julegrantenning

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det tok noen sekunder etter nedtellingen før lysene på juletreet tente seg, men ellers satt teknologien nesten som den skulle.

DEL
Det var duket for et annerledes show, med fokus på teknologi, da julegrana skulle tennes på Kirketorget søndag kveld. Tusener hadde møtt opp for samtidig å markere avslutningen på jubelåret.

Lyd og lys

Rundt hele Kirketorget var det lagt opp til lyd- og lyssti, hvor over 150 elever i Kongsberg-skolen har laget skulpturer som lyser i forskjellige farger.
Dette var med på å skape en teknologisk ramme rundt det hele, noe som seg kanskje hør og bør når vi befinner oss i teknologibyen Kongsberg.
 
Elevene har kommet opp med idé og design til skulpturene, som er tilknyttet byen og industrien. En skulptur var for eksempel formet som en note, for å illustrere jazzfestivalen, 
mens andre var laget som en meisel for å vise eldre Kongsbergs historie.
 
Under hele arrangementet lyste de ulike skulpturene opp i forskjellige farger. Kanskje ikke så rart; de er nemlig programmert med bevegelsessensor, som gjør at når noen går 
forbi begynner den å lyse og lese en tekst. Og mennesker, det var det mange av på Kirketorget. Noen av dem hadde til og med gått i fakkeltog for å virkelig sette julestemningen. 
 

Fargesprakende

Hele arrangementet startet med konsert med Kongsberg pikekor, før scenen ble helt mørk. Så kom musikken, og dansere med lysende kostymer kom på scenen.
100 lysdioder var plassert i kostymene til dansere fra Studio3, og også disse skiftet farge etter hvert som dansen tok form på scenen. Det ble et fargesprakende show.
 

Så kom nissen

Med så mye avansert teknologi på plass skulle en kanskje tro at å tenne lysene på treet skulle bli en latterlig smal sak.
Alles blikk var festet på grana midt på torget da nedtellingen begynte fra ti til null, og alle var med på å telle. Det var bare ett problem; det lyste ikke da de kom til null.
 
I noen få sekunder hørtes småknising og latter blant publikum, men det skulle heldigvis ikke vare lenge. Etter noen sekunder kunne alle nyte synet av treet med alle sine lys.
 
Da ble det konsert med Vidar Johnsen fra Wamp, Marianne Solberg Follestad og Kongsberg Pikekor, før nissen endelig kom med godteposer til alle barna, for mange et helt naturlig høydepunkt på julegrantenningen.
 
Irene Hagen i Kongsberg Næringsforum var storfornøyd med arrangementet. 
– Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, og det var jo fantastisk vær å ha dette arrangementet i. Nydelig musikk og flott arrangement, oppsummerer hun. 
Til og med de barna som måtte hjem litt tidligere fikk godtepose. 
– Det var spesielt hyggelig at alle kunne få, selv om de måtte hjem. Jeg synes det har gått over all forventning, sa hun. 

Se video fra julegrantenningen øverst i saken!

Hva synes du om årets arrangement? Diskutér saken i kommentarfeltet

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags