Tror seertallene bare er starten for Heimebane

TROVERDIGE ROLLEFIGURER: John Carew og Ane Dahl Torp spiller hovedrollene i den nye dramaserien "Heimebane".

TROVERDIGE ROLLEFIGURER: John Carew og Ane Dahl Torp spiller hovedrollene i den nye dramaserien "Heimebane". Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

NRKs nye serie «Heimebane» hadde premiere søndag. Ifølge seertallene som ble offentliggjort mandag, hadde den andre av de to episodene som ble sendt, 422.000 seere.

DEL

Søndag var det premiere på den mye omtalte nye dramaserien «Heimebane» på NRK1. Det er Vilje Kathrine Hagen fra Kongsberg som er hovedprodusent for serien.

Seerandel på 31 prosent

Ifølge Kampanje hadde første episode 407.000 seere. Det ga en andel på 28,8 prosent. Andre episode, som ble sendt rett etterpå, hadde 422.000 seere og en andel på 31,1 prosent.

Til sammenligning ble første episode av fjorårets store NRK-drama «Valkyrien» sett av 885.000, riktig nok med den gunstige premieredatoen 1. januar.

Vilje Kathrine Hagen er ikke lei seg for det.

- Vi er veldig fornøyde med kritikken og mottakelsen. Derfor er vi veldig sikre på at tallene på lineær-tv bare er grunnmuren og at det bygger seg oppover. Vi ser jo at drama nå går mer og mer over på spilleren, sier hun og viser til NRKs nett-tv-tjeneste.

– Helstøpt drama

Før helgen var det omtrent et samlet anmelderkorps som var begeistret for serien. Dagbladet, Aftenposten og VG ga serien terningkast fem. Også Dagens Næringsliv og Morgenbladet var enige.

– NRKs «Heimebane» er den mest helstøpte dramaserien som er blitt laget i Norge på lang, lang tid, skrev Morgenbladets anmelder Aksel Kielland.Les også: Gnistrende gla'pønk

Sting tar med seg Shaggy til Kirketorget

Skambankt spiller på Mølla

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags