Søndag var det Puccinis Messa di Gloria som ble presentert. Kantoriet kunne sammen med Kongsberg Symfoniorkester ønske velkommen til en godt besøkt Kongsberg kirke.
Symfoniorkesteret åpnet det hele med to stykker av henholdsvis Johann Sebastian Bach og Franz Schubert. I det sistnevnte fikk de også hjelp av den innhentede sopransolisten Helene Wold. Deres gjennomførelse ga grunnlaget for en positiv klassisk forestilling. Kantoriet og Symfoniorkesteret har lang fartstid sammen fra tidligere vår- og høstkonserter. Dette viser seg også i et svært stødig samarbeid.
Kongsberg Kantori har opparbeidet seg status som et av landets fremste amatørkor, og i Kongsberg kirkes omgivelser blir et slikt stykke en skjønn opplevelse.
Messa di Gloria regnes som Giacomo Puccinis beste verk. Puccini står bak flere store operaer som La Boheme og Madame Butterfly, men også som kirkemusiker har han bemerket seg sterkt. Messa di Gloria inneholder momenter av både opera og kirkemusikk. Den har det dramatiske fra operaen, og det klassiske kirkelige i tekstene.
For uten sine egne solister, Vegard Bjøranger, Kåre Sande og Arild Riis, Hadde man også hentet inn sopranen Helene Wold. Wold har sunget i en rekke operaoppsetninger både i Norge og England. Hun har også holdt en rekke solistkonserter.
Kongsberg Kantori gjorde det godt på hjemmebane. Nå sikter de mot utlandet. Til sommeren skal de presentere Messa di Gloria for det tyske publikum.
Her levner de i alle fall ingen tvil: våren er her.