Lanseringen av navnebytte for Vestsiden til Gamlebyen, syntes jeg var et godt forslag. Det sier noe om området. Videre tenker jeg at den kunne oppgraderes enda mer som kultursone i byen. Gjerne med en liten fast scene på Nytorget. En uformell scene som kunne benyttes av elever fra kulturskolen, elever fra musikklinjen på KBG VGS, og andre fra byen og dalen med noe de ønsker å formidle, stand up, dans, teaterlaget. Kun fantasien setter grenser. Torget kunne omkranses av montere der kunstnere i alle aldere kunne vise fram tingene sine. For eksempel med en åpningsutstilling med de fantastiske maleriene til Kjersti Rahbek Hvamb, som har flotte motiver fra byen. En uteservering der man kan sitte og nyte sommersolen, uten å sitte midt i trafikken, og få med seg «det som skjer». Kanskje kunne det også være noen faste boder som kunne benyttes av gårdsbutikker, brukskunstnere, samt lokale med ulike hobbyer som skaper ting og tang de får huset fullt av, og like gjerne kunne tjene litt på. Boder der leien var symbolsk f. eks 200.- og leietiden ble reservert på en enkel nettside, uten side opp og side ned med søknader og søknadsfrister, førstemann til mølla.

Når det gjelder konstruksjoner, kan det jo være en tanke å se hva elever/studenter hos de ulike utdanningsinstitusjonene vi har her i byen kan bidra med. Det vil kunne skape mer engasjement også blant de unge. Utstillingsmontrene kunne inneholde interessant informasjon og historier fra vår vakre og historierike by. På den måten ville de også ha innhold, når de er uten utstilling.

Ja da, ja da, nå sitter det garantert flere og hopper i stolen og rister oppgitt på hodet, med alle årsaker til at dette vil være umulig å gjennomføre. Til hver og en av dere vil jeg si: Spar deg, dette er tenkt som en del av en brainstorming, og på dette tidspunktet er det uinteressant med innsigelser om hvorfor ting er umulig. «Ingen ting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid» Dan Brown

La oss gi de som bestemmer mange ulike ideer de kan hente inspirasjon fra. Selv den villeste ideen kan ende opp i noe verdifullt og bra. Hva med en klatrevegg på en av bygningene?