Gå til sidens hovedinnhold

Kunstutstilling i lokstallen

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Publikum fikk se både treskulpturer og billedkunst i lokstallen på Rødberg sist helg. Fredag og lørdag gikk de årlige Rødbergdagene av stabelen, og kunstnere med lokal tilknytning stilte ut i den freda bygningen. Over 80 personer besøkte utstillingen med trearbeider av Eli Enerstvedt og billedkunst av Olga Enerstvedt. Kunstnerne var selv tilstede under åpningen av ordfører Jan Gaute Bjerke.

Bygget er under utredning som lokalisasjon for et helt nytt flerbruksbygg i Rødberg sentrum. Med helgas utstilling håper initiativtakerne publikum fikk demonstrert hvordan de røffe lokalene, selv uten store tilpasninger, er godt egnet som utstillingshall. I den gamle lokstallen står også ei gammel brøytevogn fra da Numedalsbanen var i drift. Dette var særlig til begeistring for de minste.

Olga Enerstvedt har feriested i Oslien i Uvdal, mens svigermor Eli bor i Åsbøgrend i Nore. Eli har lenge arbeidet med trefigurer og de kom i flere størrelser. Olga er også en mangfoldig billedkunstner, og stilte ut arbeider med kullstift, akvarell og oljemaling. Familien fra Bakke gård solgte også skinn fra egne spælsauer.

Utstillingen var såkalt pop-up, og åpen lørdag og søndag. Den freda lokstallen leies og driftes i dag av Numedalsbanens Venner og eies av Bane Nor. For første gang var Ingrid Jahren Scudder frilanskurator for en utstilling som denne.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.