Gå til sidens hovedinnhold

KV-Musikken byr på vinterkonsert

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er tirsdag kveld og det øves i kantina på Næringsparken. KV-musikken skal ha konsert 15. februar og detaljer skal på plass.

Tradisjon tro har KV- musikken vinterkonsert, og publikum skal underholdes. I år har de med seg sangeren Eli-Kristin Hanssveen. Samme med korpset skal hun synge både kjente sanger og noen stykker fra operaens verden.

Mange kjenner henne nok igjen fra Norske Talenter, men til daglig jobber hun i Den Norske Opera. Denne våren spiller hun blant annet i oppsettingen av Carmen i rollen Frasquita. Men først kommer hun altså til Kongsberg og skal få vise sin bredde av sjangere!

(Saken fortsetter under bildet).Prosjektdirigent

Dirigent for anledningen er Eldar Nilsen. Han er prosjektdirigent for denne konserten og har ledet øvelsene den siste tiden. Eldar Nilsen var dirigent for HM Kongens Gardes Musikkorps i mange år, og mange kjenner ham nok fra tiden i «garden». I dag er han pensjonert fra Forsvaret og tar på seg prosjekter rundt om i landet.

Eldar vet hva han ønsker og bruker både bevegelser, sang og gir musikken bilder. «Ein-to-tri» og så er korpset i gang. «Tenk dansende små italienere» roper Eldar til treblåsen mens de spiller. Dette blir en spennende og variert konsert!

(Saken fortsetter under bildet).

Overraskelser

Det er ikke bare Eli-Kristin Hanssveen som skal få synge. I korpsets egne rekker er det mange som driver med mye forskjellig, og denne gangen er det en av de yngre i korpset som skal få teste hvordan det er å synge med korpset.

Litt overraskelser må det være og hvem det er og hva som skal synges får du først vite lørdag 15 februar i Musikkteateret.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.