Ønsker seg susafonister og andre musikanter

Kjent stil: 17. mai er KV-Musikken tilbake i gatene. Har du vært med i korps før, er du hjertelig velkommen til å bli med.

Kjent stil: 17. mai er KV-Musikken tilbake i gatene. Har du vært med i korps før, er du hjertelig velkommen til å bli med.

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvis du behersker et instrument og vil være med og glede mange på 17. mai, er du hjertelig velkommen i rekkene til KV-Musikken.

DEL

Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps er kjent for taktfast marsjering i bygatene 17. mai. Showkonserter, korpsturer og andre arrangementer er også viktig gjennom et korpsår.

Bente Kongsgård og Helge Knutsen står nå i bresjen for en vervekampanje.

– For 15 år siden var vi 60 i gata. Nå er vi rundt 40 aktive, forteller Kongsgård.

– Vi ønsker flere medlemmer i korpset. 60 i gata på 17. mai er et delmål og så håper vi at musikantene blir med oss videre etter det, sier Kongsgård.

LES OGSÅ: Romantisk KV-konsert

Veteran

Helge Knutsen er en av de virkelige veteranene. Han ble med i 1962. Da var han 15 år. Den gang var navnet Jern og Metalls musikkorps med 16 medlemmer.

I 1964 fikk korpset navnet Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps, populært kalt KV-Musikken.
Medlemstallet økte jevnt og trutt, men de siste årene har medlemmene blitt færre.

Det er behov for folk på alle instrumenter, men spesielt på susafon er det behov for flere. Vanligvis er det fire-fem stykker som spiller susafon, men akkurat nå ser det ut at bare en eller to kan være med 17. mai.

– Vi skulle gjerne fylt opp den rekka, sier Helge Knutsen.

KV-musikerne spør seg hvor alle korpsmusikerne blir av? Hvor blir det av alle som har vært med i Guttemusikken? Og mange av dem som kommer flyttende til byen må ha spilt i korps før? Og blant studentene på høyskolen?

Dugnadsfritt

– Jeg selv hadde 15 års opphold før jeg begynte å spille igjen, sier Bente Kongsgård.

Hun spiller klarinett og hun brukte ikke lang tid på å få det i fingrene igjen.

Øvelsene finner sted i næringsparken hver tirsdag kveld. Interesserte kan kontakte Bente Kongsgård eller Helge Knutsen i forkant. KV-musikken har også en informativ nettside.

– Dette er et dugnadsfritt korps med knallgod økonomi, forteller Kongsgård og Knutsen.

Kanonlotteriet bidrar med den største inntekten. Har du ikke instrument, skaffer korpset det. Uniform får du også.
17. mai er første store dag for KV-Musikken. 6. juni skal de har felleskonsert med Guttemusikken og Kanonlotteriet arrangeres senere i juni.

I begynnelsen av september skal korpset delta på en festival i Mandal og i november er de med på åpningen av Musikkteatret i Krona.

Og det er allerede bestemt at de skal holde stor showkonsert i Musikkteatret 22. februar neste år med innleid prosjektdirigent.
– Det hadde vært gøy å fylle de 600 stolene i Krona, sier Kongsgård.

– Bli med! Du trenger bare å beherske et instrument, er den klare oppfordringen.

Artikkeltags