Gå til sidens hovedinnhold

Jentene kjempet for kvinnedagen på skolen

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Olivia Ulstein d'Erasmo (13) kom på Gamlegrendåsen skolen torsdag så hun ganske fort at det var noe som manglet: Skolen flagget ikke på selveste kvinnedagen.

– Jeg ble ganske forundret, jeg trodde jo det skulle bli flagget. Det gjør vi jo ellers, som på samedagen for eksempel, sier Olivia.

Det tok ikke lang tid etter at hun fortalte det til bestevenninnen sin Tara McLernon (12) før de to jentene bestemte seg for å ta saken i egne hender. I første friminutt marsjerte de inn på rektors kontor, og lurte på hvorfor flagget ikke var oppe.

– Det var visst glemt bort litt, men de skulle gjøre det med en gang og var glad vi kom, sier Tara.

Og slik ble det, flagget ble heist og kvinnedagen markert på ordentlig vis – takket være de to engasjerte jentene i 7B!

Så hvorfor synes to 12- og 13-årige jenter at kvinnedagen er så viktig?

– Vi har snakket litt om det på skolen, og kanskje litt hjemme. Læreren vår sa at «alle andre dager i året er menn sine dager», men vi sa høyt NEI. Det er bra med flere slike dager for å huske på hvor viktig det er, sier Tara.

Hun mener det er viktig at kvinner har like rettigheter som menn, og at slik skal det være hver dag.

– Det er viktig å minnes på at det skal være likt. Det er fortsatt slik noen steder at gutter får mer lønn i jobb, og det er ikke riktig, sier Tara.

Både Olivia og Tara ønsker seg inn i det mange beskriver som mannsdominerte yrker når de blir større, henholdsvis som arkitekt og ingeniør. Og da er de klare på at de skal i hvert fall ikke tjene mindre bare fordi de er jenter!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.